tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin torttu


100g voita
1dl sokeria
1tl vanilijasokeria
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
0,5dl korppujauhoja
0,5dl murskattuja (joulu)piparkakkuja
0,5dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl tummaa rommia

Pinnalle:
paistonkestävää vadelmahilloa

2rkl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
tilkka vettä

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Mausta taikina rommitilkalla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.
(Voitelin ja korppujauhotin silikoniset vuuat)
Lusikoi taikina runebergintorttuvuokiin (tai muffinivuokiin).
Paina kostutetulla sormella pieni kuoppa taikinan keskelle ja tipauta kuoppaan nokare vadelmahilloa.
Paista 200 asteessa n. 10-20min riippuen vuokien koosta.
Anna torttujen jäähtyä ja irrota ne vuuista.
Kostuta torttuja hieman maidolla.
Lisää vadelmahilloa tortun päälle.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja pursota rinkula hillon ympärille.

Hyvää Runebergin päivää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...