sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Laskiaskakkua ja mäyrät heränneet talviunilta

Tämä tyttö ei väistä,
ei pelkää, ei missään.
Hän juhlii ja riehuu,
ei oo ikävissään,
villisti viihtyy
ja siihen on syy.
Hän on hurmaava,
kiukkuinen, onnekas Myy!
-Tove Jansson-


Viikko vierähti kovin nopeasti. Maanantaina osallistuin aiemmin mainitsemaani hevosten hätäensiapu luennolle. Huonosti nukuttu yö ja aikainen aamuvuoro takana, mutta silti kolmen tunnin luento ei uuvuttanut laisinkaan. Isoina aiheina oli varsominen ja varsan ensiapu, mutta puhuttiin myös ähkystä, madotuksista ja haavan hoidosta. Loistava luento! 
Laskiaistiistain kunniaksi tein Ahaa-juustokakun. Ilta menikin vieraita kestiten. Ahaa-kakkua en olekkaan tehnyt pitkään aikaan, mutta kuuluu lemppari-kakkuihini. (Nipin napin muistin/kerkesin räpsäistä edes jonkin näköisen kuvan kakusta.) 


Ahaa-hyytelökakku

Pohja:
n. 200g domino-keksejä
n. 75g pullomargariinia

Täyte:
1 prk flora vaniljakastiketta
1 levyllinen pandan valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 10 kpl ahaa patukoita tai n. 200g ahaata irtokarkkeina
4 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua/tilkka vettä.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi tehosekoittimella. Pilko ahaa-suklaat pieneksi murskaksi. Lisää vaniljavaahdon joukkoon tuorejuusto ja ahaa-suklaamurska tehosekoittimella kevyesti sekoittaen. Sulata valkosuklaa. Kiehauta tilkka sitruunamehua/vettä, johon liota liivatteet. Sekoita sulanut valkosuklaa ja hieman jäähtynyt liivateseos pallovatkaimella vaahdon sekaan.
Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään. Kakku vain paranee vanhetessaan!


Tipan kanssa tällä viikolla ollaan lenkkeilty jalkaisin ja se on kyllä ollut oikein mussukka. Lauantaina mulla oli sille kokeilussa kaksi satulaa. Hevoseni on pieni, mutta selästä iso! Cliff Barnsby koulusatula 17,5 leveydeltään 5 osoittautui melko hyväksi; mutta jääkö pian pieneksi (tuntui edestä aika ahtaalta)? Supremen koulusatula 17, xxw istui edestä todella hyvin, mutta ratsasteassa nousi takaanta ylös. CB jäi harkintaan ja haluaisin löytää Supremesta suoremman mallin kokeiluun.
Myyn kanssa ollaan vihdoin päästy kärryajelemaan, kun kärrytie on sula.
Remontti ei ole hirveästi edennyt, muuten kuin sähköistyksien osalta. Huomenna olisi taas edessä rautakauppojen kirtelyä; maalia ja valaisimia.
Tänään tein taas takapihan puolen hehtaarin metsästä löydöksen; mäyrät ovat heränneet talviunilta. Viime syksynä huomasin ensimmäisen kerran tämän eläimen jätökset, mutta olin ne jo ihan unohtanut. Tänään kysyin naapurin metsästäjältä, että mikä eläin mahtaisi olla kysessää, joka käyttää yhtä paikkaa huussina ja hän varmisti sen mäyräksi. Mäyrän ravinnonhakureviiri voi olla jopa 15 neliökilometriä, niin onko sen perkule pitänyt just tuo meidän pikku koivikkopläntti pyhittää huussiksi, argg.. Sillä on yksi siisti kasa, mutta miinoja löytyy ympäriltä vähän kauempanakin.  

Ei ole ihme, että Tippa on viime päivinä mutustellut rehunsa hitaamman puoleisesti. Maitohampaita taas näköjään irtoilee.

2 kommenttia :

  1. Ahaa-juustokakku on niiiiin hyvää!! :)
    Arvaa kuinka kauan mä mietin et mikä tuo juttu on tuossa kolikon vieressä. Ajattelin jo että nyt olet käynyt hakemassa niitä mäyrän jätöksiä sisällekin :) mutta onneksi kuvateksti paljasti sen Tipan hampaaksi! :D Täytyy myöntää että en ole ikinä ennen nähnyt hevosen hammasta. Muutakuin suussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, tuo kakku on hyvää!
      Hihii, otin kyllä mäyrän jätöksistäkin valokuvia, mutta en viitsinyt tähän postaukseen tuon kakun kaveriksi liittää. ;) Noin kymmenkunta Tipan hammasta olen löytänyt ja ovat kyllä olleet aika hurjia, vaikka ovatkin vain maitohampaita. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...