Helppo ja herkullinen omenapiirakka syntyi kaupan (jo hieman nahistuneista) omenoista. Puolet piirakasta upposi kahteenpekkaan iltapalana mustikkaisen glögin kanssa.
Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Päälle:
2 omenaa (tilkka sitruunamehua)
1prk kermaviiliä
0,5dl sokeria
1 muna
1tl vanilijasokeria
kanelia
-Vaahdota voi ja sokeri.
-Lisää joukkoon muna, sekä vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Taputtele taikina jauhotetuilla sormilla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
-Kuori ja viipaloi omenat (mausta ne halutessasi sitruunamehulla) ja levitä ne taikinan päälle.
Riipottele päälle kanelia.
- Sekoita kulhossa kermaviilin joukkoon muna ja sokerit ja lisää seos omenoiden päälle.
-Paista 200 asteessa n. 30min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti