sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kisussa punkkeja

Tämä kesä tuntuu olevan kovin punkki suotuinen kesä. Päivittäin olen nyppinyt keskimäärin kaksi punkkia Kisusta irti ja parhaimmillaan on tullut oltua päivässä tekemisissä kuudenkin punkin kanssa. Ostin sille eläinkaupasta kymmenen euroa maksavan punkkipannan, mutta siitä ei ollut mitään apua. Panta haisee vahvasti keinotekoiselta sitruunalta ja haju tarttuu käsiinkin kun Kisua vähän rapsuttelee. Pannan pois ja takaisin laittaminen on vaikeaa, joten panta on vissiin tarkoitettu pidettäväksi koko ajan. Niin, kuin mainitsinkin niin ei siitä apua ole ollut; kyllä ne punkit tykkää pannan allakin majailla, eli nappasin pannan Kisulta kokonaan pois. Ostin myös ruokakaupasta kymmenen euroa maksava punkin poistajan, joka puolestaan on osoittautunut ainakin meidän käytössä oikein toimivaksi vekottimeksi.  "Punkkikynän" päästä painamalla terän päästä tulee esille hirttosilmukka joka pujotettaan punkin pään viereen ja vähän pyöräytetään ja nyppästään otus pois. Kisu onneksi nauttii hoitotoimenpiteistä, joten punkki tarkastukset ja poistot on ollut oikein helppo tehdä. Mutta ei ne kivoja otuksia ole; Kisu, kun on etenkin iltaisin oikea sylivauva, joten turkissa irtonaiset otukset saattavat siirtyä ihmiseenkin; yök. Täytyy yrittää etsiä käsiin jotakin tököttiä mikä voisi punkit kunnolla karkoittaa, mikä ei kuitenkaan Kisulle olisi vaaraksi (saa suositella aineita!). Kuivatusta valkosipulijauheesta saattaisi kuulemma olla myös apua, kun sitä syöttää ruuan mukana.





2 kommenttia :

  1. Hyi olkoon! Meillä ei onneksi ole kissoilta punkkeja löytynyt ja toivottavasti ei löydykään. Pitäisi kuitenkin ehkä alkaa taas syynäillä tarkemmin. Tsemppiä punkkijahtiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punkkipanta todellakin vain houkutteli lisää punkkeja! Parhaimmillaan, kun tuon kuusi punkkia kohtasin, niin silloin Kisulla oli tuo panta kaulassa. Kun nappasin pannan pois, ei punkkeja olekkaan nyt näkynyt. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...