maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tosca raparperipiirakka


3 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n 7 dl raparperin paloja

kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne jäähdytetyn voisulan kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (n. 27cm) tai irtopohjavuokaan. Ripottele päälle raparperin palat. 
Paista 200 asteessa 20 min ja valmista sillä aikaa toscakuorrutus. Laita kaikki tosca-aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes pulpahtaa. Kaada toscaseos raparperien päälle ja paista vielä 10 min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...