Eilen tein meille iltapalaksi Pirkka lehden reseptin mukaan omenapaistoksen. Vaahterasiirappi oli päässyt loppumaan joten tein tummaan siirappiin ja päälle laitoin pekaanipähkinöiden tilalle cashewpähkinöitä. Syntyi oikein hyvän makuinen paistos ja etenkin pidin pähkinöistä omenan kera, niitä taidankin jatkossakin omppupiirakoiden päälle ripotella.
Ainekset (8 annosta)
n. 600 g omenoita
1/2 dl Pirkka vaahterasiirappia tai
tummaa siirappia
1 tl kanelia
Taikina
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 dl (50 g) pekaanipähkinöitä
Vaihe1
Voitele korkeareunainen piirakkavuoka
(halkaisija noin 24 cm).
Vaihe2
Leikkaa omenat lohkoiksi, poista
siemenkodat ja kuutioi lohkot. Levitä omenat vuokaan. Valuta siirappi ja
ripottele kaneli omenoiden päälle. Sekoita omenoita nostellen, jotta ne
maustuvat tasaisesti.
Vaihe3
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja
sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot,
vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vaihe4
Nostele taikina omenoiden päälle ja
levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle rouhittuja pekaanipähkinöitä.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa haaleana
vaniljajäätelön kanssa.
Teillä on aina kyl kaikenmoisia herkkuja siellä, että tekee mieli tulla kahvittelemaan. :D
VastaaPoistaNiin sun pitääkin tulla kyläilemään joku päivä! :D
PoistaNiin pitääki! Ilmottelen itestäni. ;D
Poista