sunnuntai 11. elokuuta 2013

Laatikkokissa ja omppupiirakkaa





Miten voi olla mahdollista, että taas tämäkin viikko on ohitse!?! On tullut puuhailtua vaikka mitä, mutta paljon on hommia rästissäkin, mutta ei vaan meinaa vuorokauden tunnit riittää. 
Tällä viikolla Tippa on ollut ihan super kiva ratsastaessa. <3 Tammasta on irronnut ihan lupauksia kouluratsusta. Se hakeutuu ajoittain mukavasti kuolaimelle ja ollut mukavan reipas. Myytä kiusaa ötökät kovasti. Huomenna ajattelin tehdä ostosreissun Heinolan Hevari hevostarvikeliikkeeseen, jos vaikka sieltä löytyisi ponille helpotusta. 

Erittäin helppo, nopea ja MAUKAS omenapiirakka
-aineet vain sekaisin puuhaarukalla sekoittaen-

200 g pullomargariinia (vähempikin määrä riittää)
1,5 dl sokeria  
3 dl jauhoja     
1 muna             
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta                      
1 tl vaniljasokeria                   
3-4 omenaa    
kanelia ja fariinisokeria 

Sekoita kulhossa puuhaarukalla sokeri ja rasva keskenään. Lisää  jauho vähän kerrallaan sokerirasvaseokseen puuhaarukalla sekoittaen. 
Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa.
Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Taikina on valuvaa, eikä pysy mm. vuoan reunoilla, mutta ei ole kuitenkaan litkua.  
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Ripottele omenoiden päälle kaneli, fariinisokeria ja sivuun alussa jätetty taikina. 
Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Piirakan voi myös siirtää uunin pohjalle, jos epäilee, että pohja ei kypsy alimmallakaan tasolla.

4 kommenttia :

  1. Ihana Kisu! <3
    Mä ostin tänään kirppikseltä meidän tytöille vanhan matkalaukun, josta aion väsätä niille uuden pedin! Toivottavasti tytsyt viihtyvät siinä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmana tulevat viihtymään! Meidän Kisu luulee omistavansa kaikki laukkumme, kassimme, muovipussimme, laatkkomme... mitkä vain sattuvat olemaan hänen ulottuvilla; kaikkeen se itsensä tunkee! :D

      Poista
  2. Kyllä nuo kissat on mainioita otuksia, meilläkin hyökätään heti laatikkoon jos sellainen sattuu jäämään lattialle :D Ihanan näköistä piirakkaa, voisipa vaikka kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin helppo ja vähäsotkuinen piirakkaohje ja lopputuloskin on vielä makoisa, joten kuuluu ehdottomasti suosikkiresepteihini. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...