Vietimme eilen Helatorstaina isännän syntymäpäiviä. Kun vieraat illalla lähtivät, kävin molempien hevosten kanssa heittämässä saman maastolenkin. Koin jälleen hyvin erikoisen eläinkohtaamisen ja onneksi se tapahtui vasta Myyn lenkin aikana! Liikutin Myyn pyörän vierellä, mutta onneksi juuri sillä hetkellä kävelimme jalkasin. Ajattelin juuri mielessäni uutista karhusta, joka on nähty aika lähellä työpaikkaani. Kuvittelin, että olisi ollut huissin hienoa nähdä tällainen otus siinä kaukana pellon toisella puolella. Siinä samassa poni pysähtyi ja alkoi jännittyneenä tuijottamaan viereistä rytäkköä. Aloin itsekkin kuulemaa rytinää ja ensisilmäyksellä pelästyin, että sieltähän on juuri tulossa karhunpentu. Ei se sentään karhunpentu ollut, mutta se oli VILLISIKA! Tämä possu onneksi pinkoi pakoon, mutta kyllä se pisti itselläni kädet tärisemään. Juu, ehkä en sitä karhua haluaisikaan kohdata; tämä eläinkohtaaminen tapahtui sen verran yllättäen! Villisikoja liikkuu Suomen luonnossa n. 1000-1300 kpl (karhuja n. 1500 kpl).
Nutella-juustokakun ohjeen löysin Lunni Leipoo blogista. Kakusta tuli oikein hyvää. Ei kovin makeaa, mutta täyteläistä. Nutella olisi saanut maistua enemmän, joten seuraavan kerran ajattelin levittää nutellaa myös keksipohjan päälle. :)
Nutella-juustokakku
Pohja:
175 g Domino minttukeksejä
80 g voita
Täyte:
130 g levyllinen Pandan valkosuklaata
400 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kananmunaa
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18%)
100 g Nutellaa
130 g levyllinen Pandan valkosuklaata
400 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kananmunaa
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18%)
100 g Nutellaa
Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.
Kinkku-fetapiirakka
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
hieman juusroraastetta
Täyte:
Saunapalvikinkkua
1 sipuli
1 tlk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
fetaa
ruohosipulia
mustapippuria
Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää juustoraastetta, kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
Kuullota pannulla (tilkka öljyä) silputtu sipuli ja suikaloitu kinkku. Murustele pohjan päälle fetaa ja lisää sipulikinkkuseos päälle ja silputtua ruhosipulia. Sekoita kerma, munat ja mustapippuri yhteen ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 min.
mustapippuria
Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää juustoraastetta, kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
Kuullota pannulla (tilkka öljyä) silputtu sipuli ja suikaloitu kinkku. Murustele pohjan päälle fetaa ja lisää sipulikinkkuseos päälle ja silputtua ruhosipulia. Sekoita kerma, munat ja mustapippuri yhteen ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 min.
Äiti antoi synttärilahjaksi meidän kesämökistä tekemänsä pienoismallin, jollaisena se muistaa mökin olevan ennen remontointia. :)
Posti toi mullekin lahjan. Voitin Kotkan hevostarvikeliikkeen facebook kilpailusta 3 kpl ihania Esperadon ratsastus saapassukkia. <3 Näille tulee kyllä käyttöä.
Passandra-kasvihuonekurkkua pukkaa. Tämä kurkku ei tosin kasva kasvihuoneessa, vaan askarteluhuoneessani isossa kukkaruukussa! :D
Oikein leppoisaa viikonloppua! Mulla olisi huomenna ja sunnuntaina tarkoitus pakata Tippa traikkuun ja matkata Long Reining käsittelykurssille. Meidän viikonlopusta voi siis olla rentous kaukana. :P
Wow, aika harvinaista varmaan nähdä villisika luonnossa...? Kyllä siinä olis itsekin pelästynyt, oli sit karhu tai villisika! ☺
VastaaPoistaSain itse asiassa vasta viime vuonna tietää, että villisikoja on Suomessa vapaana luonnossa. Olen siihen asti luullut, että niitä on vain villisikatarhoissa! Ensin se tosiaan näytti karhunpennulta ja sit kerkesin jo ajatteleemaan, että kohta sieltä tulee emäkin. Lähemmäksi tultuaan, sen erotti selvästi villisiaksi, joka ei onneksi päättänyt olla agressiivinen. :D
Poista