sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Maissi (Zea mays)

Minulta pyydettiin maissista postausta ja tässä se nyt olisi muutamin sanoin. 
Maissia kasvaa meillä nyt toista kertaa ja taimet olemme hankkineet toreilta ja puutarhamyymälöistä. Taimen kasvattaminen siemenestä onnistuu myös kotioloissa, mutta tarvitsee valoa. Kasvi tarvitsee myös pitkän lämpöisen ja aurinkoisen kesän menestyäkseen. Kasvupaikan tulee olla siis aurinkoinen. Helppohoitoiselle kasville olemme heittäneet puutarhan yleislannoitetta tasaisesti kasvukauden aikana. Kypsä maissi kaartuu ulospäin rungosta, tuntuu vahvalta ja päässä oleva "parta" on tumma. 

Poimittu maissi olisi hyvä käyttää mhdollisimman pian, koska sen sokeripitoisuus laskee nopeasti. Suosikki lajikkeeni on ehdottomasti sokerimaissi, joka on parhaimman makuinen "raakana" suoraan  kuorimisen jälkeen ilman muuta käsittelyä. Omaa maissia voi myös keittää, grillata, kypsyttää uunissa tai pakastaa. Kotimaiset kasvikset sivustolta löytyy hyviä käyttövinkkejä. 

Maissiaihieisia linkkejä:








3 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...