Tänään kokeilin Nannen Elämää Koivurannassa blogista napatun ruisnappien reseptiä. Hyviä tuli ja teen kyllä toistekkin! Appivanhemmat olivat meillä tänään syömässä, joten tein nuita ruisnappeja hernekeiton lisukkeeksi. Taikina vaikutti pieneltä, mutta kyllä siitä ihan mukava määrä leipäsiä tuli (kuvan lautaselta kerkesi ennen kuvan ottoa jo useampi nappi parempiin suihin).
1 1/4 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 3/4 dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen.
Lisää joukkoon kaikki muut ainekset.
Anna kohota.
Taikina on kovin tarttuvaa, joten ruisjauhoja (ja vehnäjauhoja) voi käyttää reippaasti taikinan kaulitsemiseen.
Kauli ja irrota muotilla ottamasi ruisnapit
Taikina on kovin tarttuvaa, joten ruisjauhoja (ja vehnäjauhoja) voi käyttää reippaasti taikinan kaulitsemiseen.
Kauli ja irrota muotilla ottamasi ruisnapit
Paista 240 asteessa noin 10 minuuttia.
Komeita nappeja sait aikaiseksi!!
VastaaPoistaNäitä taitaa meillä ainakin sujahtaa aika moneen jouluiseen herkkulahjapussiin.... :)
Sunnittelin ihan samaa, että nuista olisi vaikka joululahjoiksi. :) Loistava ohje!
Poista