sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Helppoa pataleipää

Tätä leipää on niin hehkutettu joka suunnalla, että pakohan sitä oli kokeiltava itsekkin tehdä. Aikaa tämä vie, mutta todella helppo tehdä ja syntyy vähistä raaka-aineista. Alkuperäisen ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekkin blogista.


Vaivaamaton pataleipä

7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puuhaarukalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti kelmulla (itse tein kannellisessa taikinakulhossa) ja anna kohota 12 - 18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jouhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 min.


Ei tämän blogin pitänyt pelkästään ruokablogi olla, mutta viime päivinä kelit ovat olleet niin mahtavia, että ei sitä ole malttanut sisällä käydä, kuin evästä laittamassa. Postausaiheita olisi läjäpäin, mutta ei näillä keleillä voi vain koneen ääressä nököttää. 

Oikein hyvää ja aurinkoista sunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...