torstai 25. syyskuuta 2014

Jenspan tallin esittely

Sain synttärilahjaksi äidiltäni hänen oma näpertämänsä pienoismallin tallistani. Pienoismalli on tehty ulkomuistista ja mittasuhteetkin on vähän sinne päin, mutta kyllä tuosta tallini erottaa! ;)

Pienoismalli on vain viipale koko rakennuksesta ja sisältää vain tällä hetkellä tallikäytössä olevan tilan. Jos rakennusta vielä jatkaisi, se pitäisi sisällään oven "vanhan tallin" puolelle ja oven latoon. Vanhan tallin puoli on tällä hetkellä maapohjainen tyhjä huone, josta toivottavasti saan jossain vaiheessa lisätilaa mm. turpeille. Isäni on tällä hetkellä nikkaroimassa tämän huoneen kattoa/tallin vintin lattiaa. Ladosta löytyy polttopuita ja heinätyö kalustoa.
Vasemman puoleinen ovi vie Tipan karsinaan (harvemmin tulee käytettyä) ja oikean puoleinen vie varustehuoneen eteiseen. Tynnyrin vierestä on portti tarhaan.


Tallin päädystä on suora kulku hevosten tarhaan, joka toimii myös kenttänä. Katoksen vieressä on portti, josta pääsee laitumelle. Vintin ovien päällä on on tehokas valo, jolla saa valaistua koko kentän. Lisäksi tallin päädyssä on kaksi pienempää lamppua, jotka toimivat hämäräkytkimellä.


Tallin takana hevosten katos ei ole oikeasti ainut katos, vaan katos jatkuu miltein koko ladon päätyyn saakka. Lantalakin on siis katettu. 


Tallin puolelle kuljetaan varustehuoneen eteisen ja varustehuoneen kautta. Tallin puoli pitää sisällään avonaisen hevosen hoitotilan, jonne myöhemmin on tulossa myös vesipiste (viemäröinti lötyy kyllä jo). Avonaiseen tilaan mahtuvat myös Myyn kärryt ja viikon heinät. Tallissa on kaksi karsinaa, joiden vastapäätä löytyy ovi lantalaan (jossa säilytän myös kottikärryjä). Tallista on suora kulku hevosten tarhaan/kentälle.


Tunnisteiden talli kohdasta löytyy joitain ihan oikeitakin kuvia tallistamme. :)

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...