torstai 18. kesäkuuta 2015

Ystävänkirjahaaste

Minäkö keski-ikäinen? blogin Tiia tekaisi hauskan haasteen, jonka heitti kaikille. Vettä tulee taivaalta ja lämpömittari näyttää niin masentavan kylmiä lukemia, että ei oikein huvita tehdä mitään. Siispä tartuin edes tähän haasteeseen. ;)

YSTÄVÄKIRJA AIKUISILLE

Lempinimi?
Perukoulussa sain nimeni perään K:n, koska luokallani meitä oli kaksi Jenniä, joten olin aina Jenni K.
Isäntä kutsuu minua Jenspa:ksi. 

Töistä saan joka syksy itsestäni tarrakuvat. ;)

Lempiaine?
Koulussa vaikutti hyvin paljon se millainen opettaja oli ja miten se opetti. Lemppariainetta ei kyllä ollut. Matikan numerokin pompsahti kahdella numerolla ylös päin (seiskasta ysiin), kun opettaja vaihtui. Ala-asteella luokanopettajamme oli mahtava musiikin opettaja, joka innostavasti ja kannustavasti opetti soittamaan ja laulelemaan. Lauloin jopa joulujuhlassa joulumaalaulun kaverini kanssa kaksistaan! Opettajan vaihduttua innostus lopahti täysin.. Kuvaamataidosta myös pidin, vaikka en mikään taitava piirtäjä ollutkaan. Seiskaluokalla oli sopivasti sijainen, joka jostain syystä tykkäsi tekemisistäni ja antoi ysin numeroksi. Taktisesti en sitten ottanut kuvaamataitoa enää lukujärjestykseeni, joten päästötodistukseen numeroni jäi ysiksi. ;) Ysinä numeroa en todellakaan olisi saanut pidettyä, jos opettaja olisi vaihtunut!

Kalsonkien malli stringit vai jättikset,
puuvillaiset vai silkkiset?
Juhlavaatetuksen alle stringit ja arkeen hipsterit. Silkki.

Kahvi vai tee ja minkälainen kahvi tai tee?
Kahvi maidolla ja sokerilla. Paras kahvi tulee Tallinnasta ostetuista hasselpähkinällä ja vaniljalla maustetuista kahvipavuista jauhamalla; jo pelkkä tuoksu on aivan ihana.

Kahvimyllyni

Lempiherkku?
Tähän on helppo vastata.. Suklaa! Hyvänä kakkosena irtokarkit ja niistäkin ne suklaakarkit. :P


Paras tuoksu?
Kuulostaa oudolta, mutta hikinen hevonen tuoksuu ihanalta. :P


Lempieläin?
(saa olla vaikka oma ukkokin)
Omat eläimeni. Kyllä kaikki muutkin eläimet saavat minut lässyttämään..


Lempielokuva?
Ei ole mitään yhtä todellista suosikkia. Tykkään kotimaisista leffoista; Mombasa, Sooloilua, Pahat pojat, Luokkakokous.. Niin ja Wallander elokuvasarjasta pidän.

Lempimatto?
Nukkamatot ovat kivoja. Askarteluhuoneessani se tosin on vähän epäkäytännöllinen, koska se kätkee hyvin sisäänsä tippuneet miniatyyri näperrykseni ja ompeluneulat. :D

Askarteluhuoneeni beige nukkamatto.
Suurin kammosi?
Terveyden menettäminen.

Näetkö unia vai uneksitko tyhjää vaan?
Näen paljon unia, mutta muistan herättyäni ne vain hämärästi. Stressiä pukatessa myös kävelen ja höpötän unissani.

Mukavin naistenlehti?
Sain juuri käsiini yksittäisen Unelmien talo ja koti lehden ja tykästyin siihen kovasti! Kauniita kuvia ja ihastuttavia yksityiskohtia. Paljon kivoja ideoita!Kolottaako?
Kyllä! Milloin mikäkin paikka reistailee. Polvet, selkä.. Kolotukset ei liikkumista estä; päin vastoin. Mutta aamuisin herättyäni olen, kuin rautakanki.

Paras apuväline?
Oma mies. Hän auttaa toteuttamaan, mun ideoita ja haaveita.


Vanhuudenpäivän haaveet?
Toivoisin olevani terve ja asuvan samanlaisissa puitteissa, kuin nyt. Olisi aikaa, eikä kiire mihinkään. Nauttisin rikkaruohojen nyppimisestä ja aamupala brunsseista omenapuun varjossa. 

Jos vanhustentaloon/palvelutaloon joudun, toiveena olisi, että saisin nukkua juuri niin pitkään, kun vain nukuttaa. Suorittamani harjoittelujakso vanhainkodissa oli järkyttävä! En ymmärrä miksi niitä unisia vanhuksia pitää alkaa seitsemältä kiskoa ylös vuoteistaan! Muutenkin päivä koostui vain vessatuksista ja siirtymisistä ruokahuoneeseen ja tv-huoneeseen.. Suihkuun pääsi vain joka toinen viikko. Siinä oli kodinomainen tunnelma kaukana. Seitsemänviikkoisen harjoittelun aikana, vain muutama vanhus pääsi ulkoilemaan. Oltaisiin toisen opiskelijan kanssa ulkona heitä kyllä käyttäneet, mutta emme saaneet; koska vanhukset olisivat muuten tottuneet siihen. Olevinaan kiire oli kova, mutta kyllä se oli ihan tekemällä tehtyä.. Eiväthän tietenkään kaikki paikat ole tuollaisia ja kiire voi olla aitoakin, kun nykyään kaikesta pitää leikata, mutta toivottavasti omassa kodissa saisin elämäni viettää. :)

Lottovoitto vai ikuinen elämä?
Lottovoitto! Kyllä se vielä tuleekin. Kovat ovat ainakin haaveet. ;)

4 kommenttia :

 1. Kiitos niin paljon, että otit osaa haasteeseen. Ihania kuvia sinusta muuten, olet kaunis ja kaunis kotikin. Ihana vanha Singer <3 Nyt aloin himoamaan tuota sinun kahvia, mistä sitä saa Tallinasta, laitan muistiin. Ah makukahvit ovat parasta tällä hetkellä, sillä suurin rakkauteni on elämäntaparempan myötä pannassa.

  Hepathan tuoksuu hyvälle ja kisut, meidän koira Samu ei tosin tuoksu hyvälle....

  Oikein ihanaa juhannusta ja suuret kiitokset tästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viru-hotellin kauppakeskuksen alakerrassa on Kaubamaja ruokakauppa, josta nuita kahvipapuja ainakin saa. Se on muutenkin aivan ihana kauppa, josta löytyy vaikka mitä herkkuja. :P Lidlissä oli ainakin joulun tienoilla hasselpähkinä delux kahvia ja sekin oli kyllä hyvää! :) Oikein hyvää Juhannusta! <3

   Poista
 2. Hikisen hevosen tuoksu on kyllä kieltämättä yksi parhaista tuoksuista koko maailmassa! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...