keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Valkoinen puutarha ja raakasuklaata

Palataan vähän viikonloppuun. Meidän piti lauantaina syödä purkkihernekeittoa, höystettynä jauhelihalla. Jauheliha oli jo ruskistettu, kun aloimme kaivella hernekeittopurkkeja. Purkkeja ei kuitenkaan löytynyt mistään, eikä ole löytynyt vieläkään. Olemme sata varmoja, että isäntä osti vähän aikaa sitten jonkin köntsä-tarjouksen hernareita! Mistähän ne mahtavat putkahtaa joskus esille?! :D No, söimme sitten makaroni, hemapo, jauhelihamössöä, eli jonkin sortin pääkallopataa. :P


Tuli myös kokeiltua raakasuklaan tekoa valmiista Raw chocolate valmistuspakkauksesta. Kovasti olen tuota kaupasta himoinnut, mutta en ole raaskinut ostaa. Nyt sitten isäntä sai tämän setin synttärilahjaksi.


Laatikko piti sisällään hyvät ohjeet, neitsytkookosöljyä, agavenektaria, jauheseoksen sekä n. 60 pientä konvehtivuokaa.


Puolitin ohjeen, joten tein 30 pientä konvehtia. Mausta en oikein osaa sanoa pidinkö, mutta syötyä ne tulivat. Lopuista raaka-aineista ajattelin kokeilla tehdä täytettyjä konvehteja tai sitten suklaalevymäisesti höystettynä pähkinöillä tai marjoilla. Jauheseos sisältää jo gojimarjaa ja mantelia, mutta niitä olisi voinut olla enemmänkin.


Sunnuntaina tehtiin koulusta tuttua mantelikalaa ja hyvältähän se maistui. Ohje on Nami nami.. blogista.


Mantelikala

400g seitä annospaloina
suolaa, pippuria

kuorrutus:
3/4dl korppujauhoja
2dl ruokakermaa
1dl mantelilastuja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1dl juustoraastetta

Sulata kala ja laita uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, säästä puolet mantelilastuista kuorrutteen päälle.
Kuorruta kala ja laita loput mantelilastut. Paista 200 astetta, 30 min.


Askarteluhuoneeni kasvihuonekurkku jatkaa sadon tuottamista. Ensimmäinen kurkku jo syöty.



Minä joka tykkään hillityistä väreistä ja alkanut nyt vähän lämpenemään värikkäillekin kukkasille, niin nyt havahduin, että pihassamme on vahingossa vain valkoista!


Hedelmäpuut kukkivat! Sää ei vaan pölyttäjien kannalta ole kovin suotuisa; tuulee kovasti.


Kaijansinkon puutarhalta olisin halunnut siniviuhkaa, mutta ne eivät vielä kukkineet, joten otin valkoviuhkaa portin pieliin.


Viime vuonna ostin istutuksiin valkoista pienikukkaista kukkaa, jonka kukinnan jälkeen istutin puolenhehtaarin metsän kukkapenkkiin. Sehän tuntuukin viihtyvän nykyisessä penkissään, mutta nappasin siitä tupsun portaille. 


Valkoiset orvokit tuli meille vahingossa ja niitä löytyy portailta ja kasvihuoneen edestä.



Kuukausimansikat kukkivat valkoisina.


Puolenhehtaarin metsä on puhkeamaisillaan valkoiseen kielomattoon. Yrittää siellä sentään vaaleanpunainen alppiruusu ja keltainen vuohenjuuri kukkia.




Ihanaa, kun Kisu on taas ulkotöissä ahertamassa mukana. <3

2 kommenttia :

  1. Tuota mantelikalaa on pakko testata, en nimittäin ole koskaan sitä edes maistanut!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä täällä juuri muuta kalaruokaa peruskouluissa tarjottukkaan, kuin mantelikalaa, kalapuikkoja, kalakeittoa ja silakkapihvejä. :D Ihan maistamisen arvoista! :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...