Mummilla on synttärit torstaina, mutta kutsuin hänet jo tänään meille kahvittelemaan ja juhlistamaan synttäreitään.
Kakuksi tein Lakka-valkosuklaa hyytelökakun. Koristelusta toivoin vähän erilaista, mutta aika loppui kesken. Synttärilahjaksi ostin mummille kukkaloistoa aikuisten värityskirjan, puuvärit, teroittimen ja peltisen namirasian. :)
Nokkos-fetapiirakka
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
n. 3 dl ryöpättyjä nokkosia
200 g fetajuustoa
1 sipuli
ruohosipulia
valkosipulista yrttimaustetta, mustapippuria, sinappia
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
pinnalle juustoraastetta ja siemeniä
Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kiehauta hyvin huuhdeltuja nokkosen lehtiä noin viiden minuutin ajan. Valuta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa leikkuulaudalla pieneksi. Kuullota pilkottua sipulia voinokareessa, kunnes se alkaa pehmenemään. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita sipulien joukkoon nokkoshakkelus ja kuutioitu fetajuusto, mausta ja kaada seos piirakan pohjalle. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja sinappi keskenään ja kaada nokkosten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja salaattisiemeniä. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kiehauta hyvin huuhdeltuja nokkosen lehtiä noin viiden minuutin ajan. Valuta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa leikkuulaudalla pieneksi. Kuullota pilkottua sipulia voinokareessa, kunnes se alkaa pehmenemään. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita sipulien joukkoon nokkoshakkelus ja kuutioitu fetajuusto, mausta ja kaada seos piirakan pohjalle. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja sinappi keskenään ja kaada nokkosten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja salaattisiemeniä. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti