sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pihailua ja hapankaalikeittoa

Molemmat hevoset saivat vapaapäivän, joten mulla oli aikaa tehdä vaikka mitä. Kyllä se aika silti loppui kesken. Päivä vierähti pihahommissa. 


Kasvihuone on selvästi kaivannut lämpöisiä kelejä, mutta nyt kasvit näyttäisivät virkistyvän ja lähtenyt hyvin kasvuun. Kasvarissa kasvaa tomaatteja, kurkkua, perunaa, basilikaa, minttua, mansikkaa ja avomaalle siirrettävät purjot ja kukkivat kesäkurpitsat.


Kasvimaan viereen löytyi tallin takaanta juuri sopiva pieni "puutarhavaja" kitkemis välineille. Laatikko on edellisessä elämässään ollut ensin kukkalaatikko ja sittemmin akkukäyttöisen sähköpaimenen suojalaatikko. 


"Puutarhavajani" alusta pitää myöskin kivetä. Sitten haluan myös siisitä kirsikkapuun alusen ja kaivonrenkaiden ympäristön.. Nyt se on pöheikkö, kun sitä ei voi ruohonleikkurilla ajaa ja siinä kukkii unikot. 


Näiden kukintojen jälkeen unikot saavat kyllä häädön. Nättejä ne ovat, mutta rikkaruohoja niiden ympärillä ei pysty hallitsemaan.


Kasvimaalaatikoissani itävät jo hieman retiisi ja sipulit. Lisäksi niissä on kasvamassa hernettä, papua, porkkanaa, retiisiä ja pinaattia. Laatikossa kasvaa salaattia, tilliä, basilikaa ja persiljaa.


Hopottajien Rasilaisen Hapankaali erikoiskampanjaa, jossa itsekkin olen ollut mukana, jatkettiin viikolla. Siispä teimme vielä hapankaalikeittoa. Harmittaa, kun kerkesin jo loppuraportin rustaamaan ja laittamaan siihen kolme aikaisempaa hapankaalireseptiä, sillä tämä oli ehdottomasti kaikkein paras kokeilu! Tätä tulemme kyllä toistekkin tekemään.

Hapankaalikeitto

400 g Rasilaisen Hapankaalia
400 g rypsiporsaan maustamattomia lihasuikaleita
1 iso sipuli
muutama porkkana
valkosipulia 
noin litra vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
2 rkl vehnäjauhoa
2 rkl siirappia
1 tl rakuunaa
mustapippuria
1 rkl sinappia
hieman palvikylkeä tai pekonia
3 laakerinlehtiä

Ruskista kattilassa rypsipossut voinokareessa. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit ja viipaloidut porkkanat, sekä pilkotut valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu palvikylki tai ruskistettu pekoni ja jauhot. Sekoita hetken. Lisää joukkoon hapankaali, vesi, kasvisliemikuutio, siirappi ja mausteet. Kiehauta. Anna kiehua hiljalleen noin tunnin. Lisää lopuksi sinappi ja suolaa maun mukaan. Leipäkrutongit sopivat tämän keiton kanssa loistavasti!


Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja ja suklaataikinoita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...