sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Rasilaisen Hapankaali erikoispostaus

Hopottajien Rasilaisen Hapankaali syyskampanjan viimeinen kampanjapäivä on tänään! Sen vuoksi halusin tehdä koostepostauksen tekemistäni hapankaalikokkauksista. Hapankaalikampanja järjestettiin nyt jo toista kertaa ja olin myös keväällä ensimmäisessä kampanjassa mukana.

Nämä kampanjat ovat poikenneet Hopottajien normaaleista kampanjoista siten, että tuotteen on joutunut itse ostamaan, omalla rahalla. Tarkoitus on ollut kehittää Rasilaisen hapankaalista aivan uusia reseptejä. Neljä parasta reseptiä palkitaan 100€ lahjakortilla! Lisäksi kampanjan kymmenen aktiivisinta hopottajaa palkitaan 10€ lahjakortilla. 

Kesken kampanjan avautui uusi sarja. Tässä sarjassa oli kehitettävä resepti Rasilaisen porkkanaisesta salaatista mahdollisuutena voittaa 50€ lahjakortti. Ostin mielenkiinnosta yhden purkin myös tätä porkkanaista salaattia.


Rasilaisen porkkanaisesta salaatista valmistin munavoita, rieskoja ja pizzan täytettä. Sellaisenaan salaatti maistuu mielestäni liikaa hapankaalilta, mutta kaikkiin näihin tekeleisiini se sopi erittäin hyvin!


Raikas ja maukas Porkkanainen salaatti on kevyt, tervellinen ja nopea lisuke tai välipala. Porkkanainen on makoisa esimerkki hapankaalin muunneltavuudesta ja mahdollisuuksista salaateissa. Vaihtoehto majoneesipohjaisille salaateille. Ei teollista makua vaan raikas ja helppo kasvistuote kodin ruokapöytään.


Porkkanaiset rieskat

Porkkanamunavoi

Kinkku-hapankaalijuustokakku

Euroopasta nouseva uusin ruokatrendi
Helppo, herkullinen ja erityisesti terveellinen hapankaali kasvattaa suosiotaan niin perheiden ruokapöydissä kuin kansainvälisten huippuravintoloiden raaka-ainevalinnoissa. Rasilaisen hapankaali on raikas ja monipuolinen jokaisen keittiön perusraaka-aine. Hapankaali on herkullista käytettäväksi sellaisenaan, mutta se sopii loistavasti myös ruoanlaittoon, mm. salaatit, piiraat, keitot, pataruoat, munakkaat, röstit – vain oma mielikuvitus on rajana!

Valkosipulinen hapankaalisalaatti

Hapankaalin terveysvaikutukset
Hapankaalilla on pitkä historia ja Keski-Euroopassa hapankaalin käyttö on jo pidemmän aikaa ollut erittäin monipuolista. Hapankaali on nyt löytänyt tiensä erityisesti terveydestä kiinnostuneiden kuluttajien ostoskoreihin sekä kansainvälisten huippuravintoloiden keittiöihin. Rasilaisen hapankaali on kevyttä, vain 30 kcal/100g, runsaskuituista ja sisältää monipuolisesti eri hivenaineita ja vitamiineja. Esim. C-vitamiinia 33 mg/100g, mikä vastaa 41 % suositellusta päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, eli tuotetta ei ole pastöroitu. Näin ollen kaikki kaalin ja maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet, mm. vitamiinit ja maitohappobakteerit ovat tallella.


Hapankaali-kinkkupallot

Hapankaalista en ole oppinut edelleenkään pitämään sellaisenaan, mutta raaka-aineena muiden joukossa se on oikein maukasta. Kaalin makua saa hieman miedonnettua, kun sitä kevyesti huuhtelee.

Chocolate Sauerkraut Surprise Cake on tunnettu hapankaalileivos, jonka innostamana päätin kokeilla leivoksesta suomalaisempaa versiota ja valmistin hapankaalista mokkapalaa. Pelkäsin maun tulevan leivoksesta liika läpi ja pilaavan makunautinnon, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Hapankaali kyllä maistui, mutta ei suinkaan pahana. Hapankaali teki taikinasta mehevämpää! En välttämättä lähtisi hapankaalia varta vasten tähän ostamaan, mutta jos jääkaapista sattuukin h-kaalin jämät löytymään, niin kyllä voin suositella kokeilemaan! 

Pataleipään hapankaali sopi erittäin hyvin. Leivän maku vain parani levätessään. Tällaisen voisin valmistaa vaikka joulupöytään. Sen voisi tehdä ja paistaa jo edellisenä päivänä. 

Hapankaali-kinkkupalleroita tein kahdesti, kun olivat niin hyviä. Nämä olivat ensimmäiset uppopaisto kokkailuni ja onnistuivat todella hyvin! Paistorasvaakin imeytyi palloihin vain hyvin vähän. Näistä olen myös saanut kovasti kehuja vanhemmiltani ja appivanhemmiltani, joilla näitä maistatutin. 

Valkosipulinen hapankaalisalaatti syntyi hapankaalin jämistä ja mitä sattui jääkaapista löytymään. Ajattelin, että en tule siitä pitämään, kun hapankaalia ei tullut mitenkään kypsennettyä. Tämä maistuikin todella hyvältä lisukkeelta! Sitä tuli tehtyä vain pieni kipollinen, mutta olisin voinut syödä enemmänkin. Tässä salaatissa oli hapankaalin kaikki terveysvaikutuksetkin tallella!

Viimeisenä hapankaali kokeiluna tein kinkku-hapankaalihyytelökakun hapankorppupohjalla. Kyllä tätä olisi voinut vaikka juhlissa tarjoilla suolaisena tarjottavana. Erittäin hyvää! Tuli tehtyä vain pieni kakku testiksi, joten siitä ei riittänyt maistiaisia enään muille.

Hapankaalimokkapala

Rasilaisen Hapankaali Oy on Keravalainen perheyritys. Kaalituotteet valmistetaan Suomessa, mutta raaka-aineiden alkuperämaasta ei ole mainintaa. Mainittakoon se pienenä miinuksena.

Hapankaalipataleipä
Keväällä tuli käytettyä hapankaalia viiteen ruokalajiin. Lähdin kampanjaan rohkeasti mukaan, vaikka en hapankaalista edes pitänyt. Pääsin tavoitteeseeni; pidin näistä kaikista viidestä tekeleestä. 

Kermassa ja smetanassa haudutettua pekonihapankaalia

Hapankaali rieskapizza

Hapankaalilaatikko

Hapankaali-broileripiirakka

Hapankaalikeitto
Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.

4 kommenttia :

 1. Rasilaisen hapankaali on loistava tuote! Itsekin sitä ylistin blogissani joskus lokakuussa... Laiskana kokkina itse syön useimmiten sellaisenaan. Ja vatsa kiittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan sellaisenaan en hapankaalista pidä, mutta nämä kaikikki kokkailut on ollut todella hyviä! Vähän olen joutunut varovaisesti näitä syömään, koska mun vatsani ei taas näistä oikein meinaa pitää. Sanotaankos näin, että meinaa hieman kaasua kerryttää. :,D

   Poista
 2. Sä olet kyllä taikonut jos jonkinmoista herkkua!! Muutamaa noista on itsekin ihan pakko testata. Ainakin tuota kinkku-hapankaalijuustokakkua ja valkosipulista hapankaalisalaattia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...