keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kaarisilta Biennale 2015


Neljäntenä lomapäivänä vierailin entisellä työpaikallani Erstan Kartanolla Kaarisilta r.y:n järjestämässä Biennale näyttellyssä.

Kaarisilta on erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskus,  Kaarisilta tarjoaa päivätoimintaa ja musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta erityisopetuksena. Taide- ja toimintakeskus sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Erstan kartanossa Nastolan Villähteellä 10 km Lahden kaupungista.

Kaarisiltaan ja esittelyvideoon voit tutustua heidän nettisivuillaan. Itsekkin vilahdan videolla pariin otteeseen. ;)


Kaarisilta järjestää toista kertaa Kaarisilta Biennale -tapahtuman. Kesätapahtuma esittelee erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden teoksia, ja taidetoiminta ulottuu harrastajataiteesta aina taideammattilaisuuteen saakka. Tänä vuonna mukana on yli sata taiteilijaa. Suomalaisten taiteilijoiden lisäksi mukana on taiteilijoita Japanista, Saksasta, Virosta, Hollannista, Ruotsista, Englannista ja Irlannista. 

Kutsuttuina mukana ovat myös kuvanveistäjät Tapani Kokko, Virpi Kanto-Kokko ja kuvanveistäjä-taidemaalari Miina Äkkijyrkkä

Näyttelytiloja ovat Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksen ateljee, Erstan kartanon päärakennus, kartanon puisto sekä Engel-makasiini. Osa teoksista on nähtävissä Helsingin Sanomatalossa taidegalleria Art Kaarisillassa.

AVOINNA 16.6. - 2.8.2015, ti - su klo 11 - 17
Kaarisilta Taide- ja Toimintakeskus ja Engel Makasiini Villähde, Nastola


Tämän ja seuraavan viikon aikana, pääsee Engel makasiinissä kahvittelemaan ja herkuttelemaan siskoni leipomuksilla. Kahvilassa apulaisena toimivat Kaarisillan omia opiskelijoita ja päivätoimintalaisia. :) Takaisin kotiin päästyäni oli isäntä ja isäni valaneet "vanhaan talliin" uuden kivijalan ja kynnyksen. Kisu siinä siiten riensi luokseni, mutta sen piti pyörähtää vielä märällä kynnyksellä.. Onneksi tassun jäljet sai vielä peitettyä. :) "Vanhalla tallilla" tarkoitan tyhjää huonetta, tallin ja ladon välissä, jossa ennen vanhaa on hevonen majoittunut parressa maapohjalla. Talli tulee saamaan tästä tilasta jatkeen. Sinne tulee yksi karsina lisää, mutta lähinnä saan säilytettyä siinä turpeet ja vähän isomman heinäannoksen. Jos vaikka, joskus varsan teettäisin.. Eteistilaan tulee puutarhavälineille huone.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...