perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen sadonkorjuu

Retiisi ja pinaatti olivat jo korjuukypsiä. Retiisit pesin hyvin, poistin pintaviat ja viipaloin raastinkoneella lastuiksi. Kuivattelin niitä kuivurissa useamman tunnin. Tykästyin kovasti kuivatun retiisin makuun! Voisin kuvitelle käyttäväni niitä talven keittoihin ja patoihin, mutta myös salaateissa. :) Yhden satsin retiisejä raastin raasteeksi ja pakastin sellaisenaan.
Täytyy yrittää kokeilla nuita ruoanlaitossa mahdollisimman pian, että miten kuivattu retiisi ja raaste niissä toimivat, koska retiisejä kerkeisi vielä kasvattamaan lisääkin... ;)Pinaatin lehdet huuhtelin. Kiehautin isossa kattilassa vettä ja laitoin lehdet siihen kiehumaan 2-3 minuutiksi. Kaadoin pinaatit sihvilään ja huuhtelin kylmällä vedellä (keitinvettä ei suositella uusiokäyttää). Tämän jälkeen silppusin leikkuulaudalla pinaatit hakkeeksi ja pussitin minigrip pusseihin. Painelin pussit lättäniksi ja ennen pakastimeen laittamista kylmetin jääkaapissa.


Pinaatien keitinvesi oli kauniin limen vihreää. Kerta ruoan laittoon sitä ei suositella uusiokäyttöön, niin sillähän voisi värjätä vaikka pääsiäismunia, lankoja tai kankaita. :D


Mustavalkoinen karvapersekkin vaati päästä seurakseni kasvisten käsittelyyn. Se mauku ja mourus keittiön ikkunan alla.. Juuri, kun käsittelin kiehuvaa vettä, takanani alkoi kuulumaan kova mekkala. Tämä otus pääti antaa kuivurin ja raastimen laatikoille hieman kyytiä..

1 kommentti :

  1. Voi Kisu ♥ tulee niin ikävä meidän Tyyneä kun kerrot näistä Kisun tempauksista. Tyyne oli kans aina päitteen joka paikassa, siellä missä tapahtu ♥ Joka ikävä sitä pikkukattia!!!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...