maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ikea ostoksia ja lavakasvimaan kuulumisia

Perjantaina Ikean reissulta tuli ostettua vähän sitä sun tätä sälää. Tarkoitus oli löytää askarteluhuoneeseeni lisäsäilytystilaa ja sellainen löytyikin. Nyt on vanhan muorin huoneen makuualkovin peräseinällä yläkaapit.


Sitten ostettiin Drömmar heppa-kakkuvuoka, jolla kokeilin tänään tehdä mansikkatortun. Setissä tuli myös pienempi hevonen mukana, jolla tein piparin tuohon kakun päälle.


Ensi keväänä/kesällä meillä kylvetään Ikean siemenistä kasviksia. Kolmen setti siemeniä maksoi vain 0,50€. Korianteri, oregano, timjami, porkkana, retiisi, kesäkurpitsa, paprika, tomaatti ja chilipaprika.


Ja sitten halusin nämä suloiset eläinpiparimuotit. :P


Syviä ruokalautasia arkisille salaateille kulhoiksi. Teemme miltein päivittäin ruoan seuraksi jonkin näköisen salaatin ja nämä mahtuvat hyvin tiskikoneeseemme. 


Lavakasvimaan kuulumisia


Pinaatin ja retiisin kylvin uudelleen sadonkorjuun jälkeen ja nyt pinaatista saa jo uutta satoa.


Porkkanatki ovat hyvässä kasvussa ja vailla rikkaruohojen kitkemistä.


Papu ja herne kasvaa... Hernettä pääsee kohta maistelemaan.


Minikasvihuoneessa salaatti on mennyt jo puisen makuiseksi, joten se pitäisi nyhtää pois ja kylvää uudet siemenet.


Punasipuli meinaa kasvattaa vain vartta. Tokmannista keltasipulina ostettu sipuli on osoittautunut..


..jakosipuliksi. Eli se olisi tarvinnut ympärillee huomattavasti enemmän tilaa. Jakosipuli jakautuu kasvunsa aikana useaksi sipuliksi.


Kesäpurjo olisi lämpöä vailla ja ehkä jotakin nurmikatetta, mutta en millään raaskisi sotkea uutta siistiä multaa ruohosilpulla. :D


Kisun kuulumisia

Kissa enteili tänään syksyn tuloa jäämällä ruokailun jälkeen sisälle nukkumaan. Päättäväisenä se tallusti keittiönpöydälle ja pikku hiljaa hivuttautui lähemmäksi syliäni.
Jeah, sain pestyä eilen vihdoin ikkunat ja Tirppana sai pudonneen kenkänsä takaisin paikoilleen. <3 Nyt odottelen, että tuo tuuli hieman tyyntyisi ja pääsisin iltaratsastelemaan. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...