sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tonttuja, pikkujouluja ja kaunista musiikkia

Tällä viikolla meillä vieraili pieni tonttuvieras nimeltä Pilkkikaveri. Pilkkikaveri on hyväntekeväisyystonttu, joka kerää varoja Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli keräykseen. Näitä Apetit tonttuja on kiertämässä maailmassa vain neljä kappaletta, joten oli kiva saada tämä meille muutamaksi päiväksi. Jokaisesta tonttu-viestistä Apetit lahjoittaa keräykseen 5€.


Meillä tonttu pääsi tutustumaan hevosiin ja majoittautui puuhevostalliin.


Leivottiin pipareita...


ja teki tonttu hienon piparkakkutalonkin. Tontulle maistui myöskin kulhollinen vihreitä kuulia.


Käväisi tonttu myöskin mökillä saunomassa. Pilkkimään hän ei päässyt, kun ei ollut jäätä, mutta kalan kävi pilkillään onkimassa laiturilta, odotellessaan saunan lämpiämistä. Meiltä tonttu matkasi työkaverini luokse. Näiden tonttujen matkoja voit seurata somessa hästägeillä: #‎apetittontuttaa‬ ‪#‎tonttuviesti‬ ‪#‎apetitruoka‬‪#‎tonttupilkkikaveri‬.


Lauantaipäivä vierähti ratsastus seuran pikkujouluja valmistellen ja järjestellen. Leivoin minijoulutorttuja, pipareita ja kaksi kinuskikakkua. Lisäksi meillä oli super herkullisia tonnikalanappeja.

Keppihevos-esteratsastuskilpailut olivat pikkujoulujen kohokohta, ainakin lasten mielestä. Esteinä meillä oli isäni tekemät esteet. Vedin junnuna koiraleirejä, jonne pyysin iskää nämä tekemään. Esteet sopivat tähänkin touhuun loistavasti. Suunniteltiin jo, että keväällä/kesällä pidetään jonkin näköinen junnuilta ja pidetään uudet kisat. Palkintona kilpailussa oli komeat pokaalit ja ensimmäisille myöskin ruusukkeet. Kilpailuissa oli huikeat 46 lähtöä. Todella tyylikästä ja siistiä ratsastusta!


Meillä oli myöskin lajiesittely, missä esim. ratsastuksenohjaajamme (ystäväni joka Tipan kanssa touhuili toissa talvena Ypäjän reissuilla) esitti hevosellaan vauhdikkaan kenttäratsastusnäytöksen ylittämällä puiston penkkejä. Liikutuksen kyyneleitä herätti musta Welsh ruuna tunnelmallisella Kür-ohjelmalla. Itselläni jäi kokonaan kuvien räpsiminen, kun viipotin menemään tuo tonttulakki päässä, joten nämä kaksi kuvaa kopsasin seuran facebook viesteistä.


Tänään sainkin sitten vain nauttia kutsuvieraana olemisesta ja ensimmäisestä jouluateriasta. Pajulahden urheiluopisto tarjosi tämän hienon juhlan. Minusta tuli myöskin ihan Ilpo Kaikkosen fani. Kyllä on poika miehistynyt Idols-ajoista! Vau mikä ääni ja olemus! Tammikuussa tulee uusi levy kauppohin. Sen kyllä taidan käydä ostamassa. <3Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia :

 1. Aivan ihana postaus! Oli kyllä suloinen ja touhukas tonttuvieras! Ihasteltelimme sinun pipareitasi, olipa kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä oli kuulemma näistä neljästä tontusta kaikista vikkelin ja rohkein. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva, että pidit! Kiitos vinkistä tehdä torttutaikinasta minitorttuja! <3 ;)

   Poista
  2. Minitortut on niin syötävän suloisen näköisiä! ♥
   Ja siis hei, mä en ole edes tajunnut että tuo Kryptoniitti on Ilpo Kaikkosen biisi. Se on niiiiiiin ihana biisi, tuun siitä aina älyttömän hyvälle tuulelle kun kuulen!!

   Poista
  3. Mä en ollut edes aikaisemmin kuullut tuota Kryptoniittiä, mutta livenä esitettynä oli aivan mahtavan kuuloinen. Tuo on vielä sen omaa käsialaa ja oma säveltämä! Sit se esitti tulevalta levyltä myös, jonkun matkustaa biisin ja olin ihan myyty. :P

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...