sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Maakontakti Tipan kanssa

Otin perjantaina ensimmäisen kerran maakontaktin Tipan kanssa, mutta niin otti Tippakin. Käytiin maastoilemassa ratsain ja ensimmäistä kertaa tamma käyttäytyi metsäpolulla, kuin parempikin luottoratsu. Tähän asti metsäpoluilla meno on ollut vauhdikkaamman puoleista ja tamma harpponut menemään, kuin mikäkin hirvi. Kerkesin juuri hehkuttamaan ratsuani loistavasta käytöksestä, kunnes tuli alamäessä polulla pieni jäinen kohta vastaan. Pientä luisia ja lopputuloksena oltiin kyljellään maassa. Tippa nousi rauhallisesti ylös ja jäi seisomaan paikoillaan, että mäkin pääsin koluamaan jaloilleni. Kas, kun aikaisemmin ei ole mitään käynyt, mutta nyt sitten kävi, kun meno oli rauhallista ja leppoisaa. Eihän tuosta nyt hevosta voinut moittia. Päin vastoin, kehuja se vain sai, järkevästä käytöksestään haaverin jälkeen. 
Tipalle ei näyttänyt käyvän kuinkaan. Itselläni vähän lapaluu otti osumaa, mutta ei siihenkään mitään ruhjeita tullut ja polvi vähän venähti. Seuraava yö meni pätkissä nukkuen, kun ei meinannut löytyä polvelle hyvää kivutonta asentoa ja eilisen heppamessupäivän linja-automatkojen ja katsomosta nousemisten jälkeen piti vähän hammasta purra. Tänään polvi onneksi jo tuntuu melko hyvältä.  

04.04.2014, Tippa <3
04.04.2013
04.04.2014
Hevosmessuilla Elmo Jankkarin kenttäratsastus klinikka oli kaikista antoisin. Sitä olisin voinut katsella ja kuunnella pidempääkin. Kävijöitä lauantaina messupäivillä oli yli 8500, joten hieman turhauttavaa oli messukojuihin tutustuminen, kun tuppasi olemaan vähän ahdasta. Piti sitten jättää katsomatta näytöksiä, että pääsi hypistelemään tuotteita väljemmissä olosuhteissa. En kyllä löytänyt, kuin Myylle uuden silatyynyn (12€). Tai löysinhän mä vaikka mitä, mutta hintalapuissa numerot olivat niin suuria, että saivat jäädä hyllyille. Yritin etsiä itselleni uutta kypärää jaTipalle kuolaimettomia suitsia, mutta sopivia ei löytynyt.

Kisu oli viime yön ulkona. Eipä katti-matikainen halunnut tulla illalla sisälle. Viime päivinä se on käynyt hieman ylikierroksilla. Simons`s Cat julkaisi juuri hyvin osuvan viedonpätkän suoraan meidän arjesta. :)


Tällä viikolla, kun flussaa olen potenut sisätiloissa (edelleen kaamea yskä riesana), on tullut katseltua ja seurailtua keittiön ikkunasta lentokoneiden liikehdintää. Flightradar24.com sivusto on osoittautunut hyvin mielenkiintoiseksi. Sieltä näkee mikä kone on juuri yli lentämässä ja millä korkeudella, mitä nopeutta ja minne menossa. Tästä yli menee paljon koneita mm. Kaukoitään, kuten Tokioon. 

Kuvakaappaus: flightradar24.com

Kyllä oli taas masentavaa aamulla avata silmänsä ja kurskistaa ikkunasta ulos. LUNTA, YÖK! 
Päivitys 7.4 klo. 18.30. Lumi suli eilisen päivän aikana onneksi kokonaan pois!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...