lauantai 15. elokuuta 2015

Synttäreitä, ostosreissuja ja Kisukin pääsi testiryhmään

Eilen töitteni jälkeen huristeltiin reilu kaksi ja puoli tuntia Vammalaan kummityttömme 8v syntymäpäiväjuhlille. Synttärilahjaksi meiltä han sai mukikakku-kirjan, neljä mukia ja herkkuhöysteitä leivosten maustamiseen (kuvasta puuttuu perinteinen strösselipurkki).


Ennen lahjan ostoa piti ensin testata näitä kovasti kehuttuja, helppoja ja herkullisia leivonnaisia. Nämä siis kypsennetään muutamassa minuutissa mikrossa. Näihin omatekemiini leivonnaisiin tuli laitettua liikaa marjoja, mutta muuten tykkäsin! Seuraavaksi kyllä kokeilen Maku.fi suklaista mukikakkua. Tuon reseptin sivuilta löytyy myös hyvä video näiden valmistamiseen!


Juhlat pidettiin Vammalan rantasaunalla. Kyllä oli viihtyisä juhlapaikka, varustettuna kaunilla järvimaisemalla. 


Näitä hellepäiviä, kun vielä tuntuu riittävän, niin palataanpa viime sunnuntaihin. Kävimme pyörähtämässä Vääksyn vanhassa kaupungissa ja kanavalla. Sinne on avattu paljon uusia ihania pieniä liikkeitä ja kahviloita <3. Voin suositella käyntikohteeksi, jos sielläpäin liikuu. 

Lauantaina 12.9 Vääksyssä järjestetään lähiruokaa ja kädentaitoja sadonkorjuumarkkinat. Samalla siellä on avoimet ovet idyllisiin vanhoihin taloihin ja puutarhoihin. Myös kotielämiä, työnäytöksiä ja Puksu-juna.

Ravintola ja sisustusliike Kanavan Kunkku

Ravintola ja sisustusliike Kanavan Kunkku. Purkkeja ja purnukoita <3.

Ravintola ja sisustusliike Kanavan Kunkku. Leivontaan ja tarjoiluun ihania hörpäkkeitä.

Lauran kaupasta löytyy aivan kaikkea. Tavaroita pursuaa lattiasta katoon, ylä- ja alakerrassa. On vaatetta, sisustusesinettä, keittiön tarvikkeita, lahjatavaroita, pihalle ja puutarhaan, askarteluun...

Nukkekoti harrastajatkin voivat tehdä Lauran kaupasta löytöjä.

Lauran kaupan jouluhuone.
Tämä Kotilieden blogikirjoitus päiväreissusta vanhaan vääksyyn kannattaa myös lukaista, jos tuonne aikoo nyt retkeilemään lähteä. :)

Meille tänne Villähteelle on myös pikku hiljaa nousemassa kiva nähtävyys. Entinen linja-autoja valmistava Autokori on muuntautumassa pienyrittäjien liike- ja yrityskeskukseksi.


Tänään Koriin avatiin siisti kirpputori. Vierailimme myös Retrosiskon puodissa. Vau, mikä kauppa, vaikka en ihan niin retrohenkinen olekkaan! Syksyn tullen Korin palvelut kasvaa merkittävästi: lounaskahvila, pitopalvelu, design kakut, kirpanpito ja personal trainer. Eikä siinä vielä kaikki: kukkakauppa muuttaa tien toiselta puolelta Korin valoisaan siipirakennukseen ja saa loppuvuodesta Sisustus Chillin kaverikseen. <3

Ostin kirpparilta eurolla pinkkejä joulupalloja. Nämä eivät toivottavasti tule näkymään joulusisustuksessa, vaan ihan jonain muuna vuodenaikana. Vaaleanpunainen ei mielestäni ole joulun väri, tällaisessa maatilahenkisessä vanhassa kodissa. Kyllä pinksu moneen  joulukotiin sopii ja eihän sitä tiedä, vaikka itselläkin mieli muuttuisi. ;D Näistä, kun ottaa narut pois, niin ajattelin laitta Partyliten Symmetria lasisiin kynttiläkippoihin esille.


Kisu pääsi mukaan PrimaCatin Fiksu vaihto kampanjaan 300 muun kissatestaajan kanssa. Alkuviikosta Kisulle pitäisi tulla paketti, joka sisältää ruoat kahdeksi viikoksi. Tähän kampanjaan on erityisen kiva päästä mukaan. Joulun tienoilla Kisulla ilmeni säännöllisestä madotuksesta huolimatta kissan heisimatoja ja oikeastaan siinä tienoilla kattimatikainen lopetti "märkäruokien" syömisen, kuin seinään. Aikaisemmin nämä pussukat oli suurta herkkuruokaa merkistä riippumatta. 
Nyt vasta kesällä on alkanut taas pussiruoat maistumaan, mutta lähinnä vain Latz:it. Myös kuivaruokamerkkien kanssa on ilmennyt ronklaamista. 

Kampanjan tarkoitus on totuttaa kissat pikkuhiljaa fiksusti uuteen ruokamerkkiin.

"Kissa on lihansyöjä ja voidakseen hyvin kissan pitää saada lihaisaa ruokaa joka päivä." 

Tallikissana Kisu kyllä saalistaa päivittäin kaikenlaisia hiirulaisia, myyriä ja vahingossa lintujakin suuhun joutuu, mutta silti tulee nälkäisenä vaatimaan märkäruokaa (syö yhden pussin päivässä kahteen osaan jaettuna), sekä pitkin päivää kuivanappuloita. Melko pienikokoinen Kisu painaa jopa 4,85kg, mutta ei se lihava ole. Se on aktiivinen ja liikkuva kissa. 

Kisu pääsee nyt blogissani vähän enemmän esille, kun haluan kertoilla miten tämä kampanja on edennyt. :) Ensi viikon lauantaina vietetään vielä sopivasti Kisun 3v syntymäpäiviäkin. Viime vuoden kissan juhlista voit lukea tästä.

2 kommenttia :

  1. Mukava ostoskiertue sinulla! Toivotaan, että tuo Korin toiminta vilkastuu ja vakiintuu, niin saadaan kylälle vähän elämääkin.Vääksyyn asti en ole tänä kesänä kertakaikkiaan ehtinyt, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan kovasti, etenkin Chill:in avautumista. :) Juttelin sen "pipo kauppiaan" kanssa ja hän kertoi Korin hyvästä ilmapiiristä nykyisten ja tulevien yrittäjien kanssa ja kiitteli suht halpoja vuokria ja mukavaa vuokranantajaa. Eli ihan lupaavalta kuulostaisi. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...