maanantai 8. helmikuuta 2016

Torttuja ja suolaista sekä makeaa pannaria

Perjantaina isäntä leipoi meille herkullisia Runebergin torttuja. En vain ollut enää paistoin jälkeen ohjetta lukemassa, niin kostuttaminen unohtui, mutta ei se makuun vaikuttanut. Näitä olisi vaikka kahvilassa tarjonnut. <3


Runebergin tortut
(6 kpl)

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilijasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl murskattuja kaurakeksejä
0,5 dl mantelijauhetta
1  tl leivinjauhetta
1 tl tummaa rommia (konjakkia, punssia..)

Pinnalle:
paistonkestävää vadelmahilloa

2rkl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
tilkka vettä

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Mausta taikina rommitilkalla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.
(Voitele ja korppujauhota silikoninen runerbergin/muffinssivuoka)
Lusikoi taikina runebergintorttuvuokiin (tai muffinivuokiin).
Paina kostutetulla sormella pieni kuoppa taikinan keskelle ja tipauta kuoppaan nokare vadelmahilloa.
Paista 200 asteessa n. 10-20 min riippuen vuokien koosta.
Anna torttujen jäähtyä ja irrota ne vuuista.
Kostuta torttuja hieman maidolla.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja pursota rinkula tortun päälle ja lisää vadelmahillonokare keskelle.


Lauantain päivällisenä herkuttelimme Myllyn Parhaiden pannukakkujauhoista valmistetulla suolaisella fetapannukakulla. Lisukkeena loimulohta, katkarapuja ja valkosipulilla maustettua ranskankermaa. Jam, tämä yhdistelmä maistui erittäin hyvältä! Sain Hopottajilta kaksi pussillista kyseisiä jauhoja testattavaksi. Tehtävänä on valmistaa sekä seuolainen, että makea pannukakku.


Sunnuntaina vanhempani tulivat meille illalla kyläilemään. Heille valmistui kahvin kanssa tarjottavaksi helposti ja nopeasti Myllyn Parhaista pannukakkujauhoista perinteinen pannukakku. Lisukkeena oli tarjolla vadelmarahkaa ja vaahterasiirappia. Pannukakkuun olisin kaivannut alusta asti itse tehdyn pannukakun muhkuraisuuttaa, mutta maultaan oli erittäin hyvää. Kyllä voin siis jauhoa suositella!

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Kelit ovat pitäneet kyllä visusti sisätiloissa, etten onnistu aiheuttamaan itselleni lisähaavereita.
Hihii, kerrankin kynteni ovat päässeet kasvamaan melko siisteiksi ja sain ne jopa lakattua joululahjaksi saamallani kynsilakkasetillä. Bling blingiä. ;D



Professori Eric Abrahamson mukaan on väärin ajatella, että sotkuisen työpöydän omaava henkilö olisi laiska. Asia on hänen teoriansa mukaan päinvastoin. Henkilö, jolla on sotkuinen työpöytä on ahkera ja kiireinen ja hän keskittyy ensisijaisesti työhönsä ja on tehokas. ;)

Professorin teoriaa tukee se, että tiedettävästi monilla aikamme suurimmista älyköistä, keksijöistä ja taiteilijoista on ollut sotkuinen työpöytä, kuten esimerkiksi Albert Einsteinilla.

Professorin mukaan Kalifornian Piilaakso on hyvä esimerkki luovuuteen ja nerokkuuteen viittaavasta sotkusta. Piilaakossa nimittäin toimii valtava määrä erialojen yrityksiä samoissa tiloissa.
Työntekijöiden vuorovaikutuksen seurauksena syntyy usein uusia ja luovia ideoita. Abrahamsonin mukaan sotkuinen työpöytä on kuin Piilaakso ja usein epäjärjestys poikii uusia ideoita ja näkökulmia.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia :

  1. Nyt mä tiiän miks mä en keksi mitään uutta ja mullistavaa, mulla on aivan liian siisti työpöytä, kaikki on millilleen oikeassa paikassa.Täytyy miettiä tuota... Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaist tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans et kaikille tavaroille pitää löytyä oma paikkansa, mutta kun rupean tekemään jotain tavarat leviävät aivan joka puolelle, niin että hädin tuskin jää työtilaa näkyville ja senkin peittää kissa! Kun saan homman päätöksen, tykkään kyllä sitten taas siistiä jälkeni. Mutta uskon tuohon professorin teoriaan. Nytkin on korttiaskartelut menossa ja kun kaikki materiaali on siinä edessä näkyvillä, niin tulee ihan vahingossa soviteltua materiaaleja keskenään ja huomattua kuinka ne näyttävätkin yhdessä hyvältä. ;D Kiva, että pidit blogista. Kävin myös vastavierailulla ja tykästyin. :)

      Poista
  2. Nam!! Mulla on to-do listalla tänään tai viimeistään huomenna tehdä Runebergin torttuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kakkiruokainen näiden torttujen suhteen; tykkään alkomahooleilla kostutetuista, mutta myös kuivista. Pahoja torttuja en ole syönytkään. ;D Nämä oli kyllä ihan super hyviä. :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...