tiistai 9. helmikuuta 2016

Herkullinen laskiaistiistai

Laskiaistiistain keli ei paljoa mäenlaskuun yllyttänyt. Takapihan nurmikko on miltein kokonaan näkyvissä, vettä on satanut ja lämpömittari näyttänyt plus neljää astetta. Samanlaisena pitäisi kelit jatkua..
Kerta ei lunta saada, niin sulisi nyt sitten jäät ihan kunnolla pois, niin miekin uskaltautuisin keppien kanssa käydä vähäsen ulkoilmaa haukkaamassa. ;D


Isäntä keitti viidentoista litran kattilassa hernesoppaa, joten pyydettiin ruokavieraita; vanhempia ja appivanhempia ottamaan mukaansa omat kattilat ja näin saavat hekin nauttia sopasta seuraavanakin päivänä. ;) Hernekeitto on niin hyvää <3.Isäntä on myös ihan mestari leipomaan pullia. Nämä ei siis todellakaan ole mitään kaupan pakastepullia, vaan ihan omin kätösin väännetty. Nam!


Iltapalaksi kamelin papanoita. No ei vaineskaan. Vanhempani toivat Dubain reissultaan tuliaisena taateleita. Vitjat, että nämäkin maistuvat hyviltä! Tänään olen siis syönyt, syönyt ja öö syönyt ja makoillut. Oikein hyvä päivä siis! :D

Tiesitkö tämän taateleista?
-Taateleissa on runsaasti energiaa (yhdessä taatelissa on n. 26 kaloria). Sopii siis hyvin vaikka välipalaksi tai toipilaalle. 
-Hyvä antioksidanttilähde ja ne edistävät elimistön puolustautumista jopa joitakin syöpätyyppejä vastaan. 
-Runsaasti kuitua.
-Hyvä kivennäisaineiden lähde ja niissä on paljon esim kaliumia, mikä auttaa pitämään yllä nestetasoa sekä natriumin ja kaliumin tasapainoa kuumassa ilmastossa. 
-Sadassa grammassa taatelia on huimasti C vitamiinia, monia B-vitamiineja (myös betakaroteenia joka edistää rusketusta suojaten ihoa sisältäpäin) sekä hyödyllistä A-vitamiinia.
-Taateli sisältää kymmenkunta erilaisia aminohappoja, jotka auttavat meitä sulattamaan hiilihydraatteja paremmin, kontrolloimaan rasvahappoja sekä pitämään yllä verensokerin tasoa.
Tiedot löysin täältä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...