keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ihana loma!

Mä niin voisin elellä näin! Kiireettömästi siis lomaillen ja nauttien kotoilusta, ystävistä, hepoista ja puuhailla kaikkea mistä itse pidän. Eli siis tarvitsisin lottovoiton.
Miten ihana oli aloittaa loman ensimmäiset aamut maastolenkeillä Tipan kanssa. Eilen Tippa kuitenkin matkasi taas Ypäjälle ja palailee kotiin vasta torstaina.
Maanantaina juhlittiin isännän nimipäiviä oikein kakun kera ja vieraita kävi runsain määrin pitkin päivää. Remontin valmistelutkin ovat edenneet siihen malliin, että huone on tyhjennetty, mitat otettu ja huomenna pitäisi lähteä rautakauppoihin, tarvike ostoksille.
Tänään kävin jälleen serkkuani auttelemassa, hänen nuoren suokki ruuna Eino Jii:n kanssa. Nyt onnistui selkään menot ilman avustajaa ja heppa otti ratsastajan kanssa ensimmäiset kunnolliset ravit, eikä siinäkään tarvittu avustajaa narun päähän. Hieno, iso poika! Tähtäimenä tämän nyt neljävuotiaaksi kääntyneen ruunan kanssa ovat kuusi vuotiaiden suomenratsujen kasvattajakilpailut.
Myy on vähän ikävöinnyt Tippaa, mutta ruoka saa sen aina piristymään. Sen kanssa ollaan käyty vain jalkaisin lenkkeilemässä, kun lumet suli ja kärrylenkin tie on ollut jäässä. Säät ovat olleet kyllä muuten aivan mahtavia!
On tässä lomalla tullut rehkittyäkin heinien kanssa, mutta tullut myös levättyä ja otettua päikkäreitä.  

Valkosuklaa-mangojuustokakku (tällä ohjeella) ja gluteenittomia viipalepipareita.

Gluteenittomat viipalepiparit 

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
1 dl mantelia jauheena
4 dl Semper jauhoseosta
paiston kestävää marmeladia

Ohjeet:
Vatkaa voi/margariini, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja jauhoseos ja sekoita.
Anna taikinan hetken tekeytyä jääkaapissa. Leivo taikinasta kaksi litteää tankoa, paina keskelle ura ja täytä se marmeladilla. Paista 200 °C:ssa n.10 minuuttia.
Leikkaa tangot terävällä veitsellä vinoneliöiksi. Jäähtyneinä voit halutessasi koristella sokerikuorrutuksella.

Ihana siskoni tuoma Gerbera ja hänen virkkaama suojaruukku,

Tippa on kuulemma käyttäytynyt Ypäjällä paaaljon fiksummin, kuin viimeksi. Eivät kuulemma muut meinanneet tammaa tunnistaa, kun on kuulemma kasvanut niin paljon. Opistohallissa oli alkuun hieman ollut pinkeänä, mutta rentoutunut kuitenkin aika nopeasti, Kuulemma oli hyvin laukannut ja nostanut laukat. Ravipuomit menivät todella hyvin, mutta esteillä vähän "jännitti". Laukka lähestymisissä esteille, joutui vähän pitelemään ja tähtäilemään,että osuivat esteelle. Ryhmässäkin tamma oli käyttäytynyt viime kertaa paremmin. Tänään on ollut vuorossa juoksuttamista. 
Yleensä hevosella saattaa nähdä poni seurakaverina reissuilla mukana, mutta meidän Tirpalla olikin iso kimo puoliveritamma Lurppa mukana. ;) Lurppa lähti tälle matkalle mukaan, jotta se ei olisi joutunut tällä väliin kotitallisaan vaan lusmuilemaan, vaan pääsi sekin hyville pohjille treenailemaan.

Tippa ja seuraneitinsä Lurppa
Tippa pääsi Ypäjällä ulkoilemaan.

Kisun kanssa päikkäreillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...