sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Slow Feeding kokeiluja

Meillä hepat tarhailevat hiekkatarhassa, joten huolena on ollut hiekan syöminen heinän mukana. Myylle olisi niin helppo kehitellä ruokakehikkoja, mutta tuo Tippa nuorukainen on sellainen tuhoaja, että en uskalla tarhaan aivan mitä tahansa viritelmiä sille laittaa.
Hepat saavat vuorokaudessa heinänsä vähintään kuudessa erässä, joten syömisen hidastaminen/pidentäminen ei niinkään ole välttämätöntä, mutta hyvä juttuhan sekin olisi.


Nyt on viikonloppuna ollut kokeilussa tämän näköinen laatikko. Hepat tuntuisivat tykkäävän, mutta heinä meinaa perääntyä takaseinään heidän ulottumattomiin. Eli vielä on pientä hienosäätöä vailla. Tällaisia olisi takoitus tulla toinenkin ja ainakin siihen tulee syöntiaukko myöskin sivulle.


Tykkään laatikon mallista. Tarpeeksi kapea ja korkea, joten ei houkuta Tirppa kokeilemaan kavionsa tehoja/istumaan päälle.. Kansi sujahtaa kulmavahvikkeiden alle, joten sitäkään ei pitäisi saada hampailla auki. Sitten tuo kaipaa vielä ainakin jalkojen tervausta ja seinään kiinnitystä kulmaraudoilla.


Virittelin myös eilen yhteen omenapuuhun lyhtyjä ja laittelin niihin tuikkukynttilät palamaan; puusta tuli todella kivan näköinen. :)

2 kommenttia :

 1. Kivannäköinen ja toimivanoloinen systeemi, auttaisiko pohjan viistoaminen siihen, ettei heinä pakkautuisi takaseinälle?

  Meillä oli karsinoissa heinäverkot ja Töttikselle se toimi hyvin. Poni S:n koipea sain irroitella useampaan otteeseen verkosta joten otin systeemin pois.

  Ihana lyhtypuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohja on viistotettu, mutta heinä jää ylempää jumiin. :/ Ajateltiin kokeilla, jos sisustaa pinnottais vähän liukkaammalla materiaalilla ja vaikka vielä kaventais sisältä hieman. :) Tallin vintiltä kuluu kova kopina, isäntä on tekemässä vielä erillaisempaa laatikkoa. ;) Se ainakin vaikuttaisi, että heinän ei todellakaan pitäisi nyt jäädä mihinkään jumiin. Toivottavasti pääsisin sitä jo huomenna hepoilla testaileman, laittelen siitäkin sitten tänne kuvia. :) Heinäverkko ei sovi meidänkään Tirppanelle, oon myös joutunut puukon kanssa irrottelemaan niitä sen koivista irti. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...