torstai 24. syyskuuta 2015

Menoa ja meininkiä

On ollut vilskettä ja hulinaa, menoa ja ohjelmaa.. Maanantaina oli syntymäpäiväni, mutta pääsin töistä sen verran myöhään, että juhlimme jo sunnuntaina. Maanantai-ilta menikin sitten pelkästään vesisateessa hevosteluun. Tiistaina vain pyörähdin kotona syömässä ja palasin takaisin töihin iltakoulutukseen. Samoin keskiviikkona, kävin vain kotona syömässä ja lähdin ratsastustunnille. 
Tänään pääsin töistä ajoissa ja suunnitteilla oli tehdä vaikka mitä, mutta kun sain hepat hyvin liikutettua iski väsymys..  


Kyllä oli taas ihanat sunnuntai-kekkerit. <3 Lapsuuden hyvä ystävänikin kävi kylässä, kaksi kuukautta vanhan poikavaavinsa kanssa <3.

Kakuksi halusin trooppisen makuisen hyytelökakun ja mielestäni onnistuin saamaan aika lailla maut kohdalleen; tykkäsin! Töihin tein Daim-kakun, mutta siitä jäi kokonaan kuva nappaamatta. :)

Trooppinen hyytelökakku

Pohja 
kaurakeksejä ja juoksevaa margariinia

Täyte
0,5 prk flora vaniljakastiketta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata
165 ml kookoskermaa
4 liivatelehteä
tilkka omenamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja hedelmähillo.
Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja lisää joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa kookoskerma sulatetun suklaan joukkoon ja vatkaa seos vaahdon joukkoon. Valuta liivatteet täytteeseen koko ajan hyvin esim. pallovispilällä sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.



Pienten piirakoiden pohjataikina (n. 18kpl)

150g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Nypi pohjan huoneenlämpöiseen voihin jauhot. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Voitele kevyesti muffinssivuoan syvennykset. Painele taikina syvennysten pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan.

Pienet kinkkupiirakat

Täyte
170 g kinkkua (Grillihärkää)
1 paprika
punasipulia
100 g valkosipuli tuorejuustoa
2 kananmunaa
mustapippuria, (chilikastiketta)
juustoraastetta

Paloittele kinkku, paprika ja sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä.
Jaa täyte pohjataikinoiden päälle.
Vatkaa kananmuna tuorejuuston joukkoon, mausta mustapippurilla ja jaa seosta jokaisen piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta, Paista 200 asteessa noin. 20-25min.

Pienet kesäkurpitsaleipäjuustopiirakat

Täyte
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 punasipuli
240 g leipäjuustoa 
suolaa, pippuria
100 g valkosipuli tuorejuustoa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Paloittele kesäkurpitsa kuutioiksi ja pilko sipuli ja hauduta niitä pannulla öljyssä, kunnes kurpitsa on lähes kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon kuutioitu leipäjuusto, Jaa täyte pohjataikinoiden päälle.
Vatkaa kananmuna tuorejuuston joukkoon ja jaa seosta jokaisen piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta, Paista 200 asteessa noin. 20-25min.


Ihanaa, kun tuttavat tietävät mistä pidän; suklaasta ja karksuista! <3


Sain anopilta ihanan tuubihuivin ja hiusharjan. Epäilin suuresti tuota Tangle Teezer harjaa, mutta yllätyin posetiivisesti; sehän onkin huissin hyvä! 
"Useita palkintoja voittaneen harjan alkuperäinen malli. Monet ammattilaiset suosivat Tangle Teezer -harjoja ja käyttävät niitä kampaamoissaan. Harja liukuu helposti märkien, heikkojen, vahvojen ja värikäsiteltyjen hiusten läpi ilman nykimistä tai vetämistä" Näin lukee valmistajan sivuilla ja kyllä pitää paikkansa! 
Käyn iltaisin suihkussa ja jotta aamulla olisi hiukseni mahdollisimman helppohoitoiset on hiukset selvitettävä ennen nukkumaan menemistä. Normaalin harjan kanssa joudun käyttämään öljyä ja silti harjaaminen sattuu ja hiusten selvittäminen on työlästä. Tän harjan kanssa en öljyä edes tarvitse ja märätkin hiukseni selkenevät kivuttomasti ja vaivattomasti! Voisin kuvitella, että tämä olisi myös herkkähipiäisten lasten hiusten selvittämiseen erittäin hyvä!

Sitten sain askartelupaperia <3.


Äitini oli jälleen näperrellyt minulle mökillä olleesta leikkimökistäni pienoismallin. :)



Etukäteen sain lahjaksi sen toisen kasvihuoneen, joka tietenkin oli ihan huippulahja. Sitten sain siskoltani ja hänen mieheltä jotakin aivan ihanaa tallin puolelle, mutta niitä esittelen myöhemmin. ;) 


Kummipojan lahja oli kuitenkin kaikista ihastuttavin ja syräntä lämmittävin. <3 Kyra Kyrklundin Matador hevosen kuvalla koristeltu soittorasia ja sisällä lämmin ajatus.


Hain eilen postista Hopottajien paketin. Paketti piti kyllä tulla ihan kotiin saakka. Isäntä sen takia päivysti posteljoonia pihalla, mutta postipoikapa sujautti vain nopsasti lappusen laatikkoon ja näin paketti pitikin itse noutaa. Hän ei siis edes yrittänyt tavoittaa kotona olevia. Nooh, eipä meidän posti kaukana ole, mutta toivottavasti paketin lähettäjä ei ole turhaan maksanut kotiin toimituksesta.

No, mutta itse asiaan; Pääsin taas uuteen Hopottajien testiryhmä kampanjaan mukaan! Tuote on itselleni maksuton, se tuli tuollaisessa pitkulaisessa pahvilaatikossa ja liittyy kylpyhuoneeseen. ;) Tätä on niin hauska päästä testaamaan! Palailen asiaan viikonloppuna ja kertoilen lisää.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja ja suklaataikinoita. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Plääh, vielä pitäisi huomenaamuna jaksaa nousta töihin, ennen viikonlopun vapaita!

4 kommenttia :

  1. Myöhäiset synttärionnittelut!!! ♥ Tuo kakku vaikuttaa tosi hyvältä, täytyykin pistää ohje ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Pelkäsin, että tuossa kakussa tulee maistumaan kookos liikaa, kun koko Spice Up Kookoskermatölkin siihen lisäsin, mutta eipä onneksi tullut; vain juuri sopivasti. :P

      Poista
  2. Onnea täältäkin! Upea koristelu tuossa hyytelökakussa ja ihania lahjoja olet saanut, tuo soittorasia on hellyyttävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuosta kakun koristelusta tullut ihan sellainen mitä toivoin, mutta ehkä seuraavalla kerralla. :D Lahjojen runsas lukumäärä yllätti ja tuo soittorasia; <3!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...