sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Askartelu hankintoja ja pääsiäismuna maisteluja vol. 2

Tuli vähän törsättyä Kärkkäisessä ja ostelin itselleni mukamas halpoja askartelutarvikkeita. Voitteko kuvitella, mutta nuo alla olevat ostokset tekivät 70€!!  On nuista sentään pitkäksi aikaa iloa. ;)


Ostin myös Kodin Terrasta askarteluhuoneeseeni kaksi kamalaa korikärryä, mutta ne oli sentään halvat. Tällä hetkellä, kun tuo jalka on kipsattuna niin materiaalien haaliminen on ärsyttävän työlästä. No nyt on materiaalit käden ulottuvilla, mutta eivät ole kuitenkaan viemässä pöydältä työtilaa.  
Nuo saa mukavasti työnnettyä piiloon takana olevan oven taakse. Oven takaa löytyy pienempi askarteluhuoneeni, jonne pöydän alle nuo mahtuvat jatkossakin piiloon. ;)


Ilmat on olleet ihanan keväisiä. Eilen nautiskelin auringonotosta ja toimin isän ja pojan työnjohtajana.




Jälleen tuli valmistettua ihan super hyvää kasvisruokaa. Ohje löytyi Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite Kantri-lehdestä.

Hernerouhe-makaronilaatikko

2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa kuutioina tai raasteena
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
400 g makaronia
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä (1 kasvisliemikuutio ja 6 dl kiehuvaa vettä)
päälle: siemeniä

Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia. Hienonna sipulit ja kuutioi tai raasta porkkanat. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanoita pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos. Keitä makaronit, mutta jätä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa. Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Ripottele vielä hieman pinnalle juustoraastetta ja siemeniä. Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.


Tänään oli vuorossa pääsiäismuna maistelut vol. 2 nukkekotiharrastelijan silmin.


Iso Transformers Optimus Prime muna vastasi edellisen maistelujen tyttöjen My Little Pony-yllätysmunaa. Yllätyksenä tylsä silikoninen rannekoru. Muuntautuva robotti olisi ollut mukava yllätyksenä. Tuosta ei tule kyllä heti mieleen, mihin sitä voisi nukkekodissa käyttää.


Turtles munan sisältä paljastui pehmeä kännykkäkoru. Kyllä tuosta saisi pojan huoneeseen rekvisiittaa ja helmen johonkin muuhun käyttöön. Keltainen yllätyskotelo on normaalista poikkeavan mallinen. Kahdesta irtonaisesta osasta saa tehtyä vaikka mitä esim. lavuaareja.
Muna sisälsi sekä valko- että maitosuklaata. Ihan ok makuista.


Rähinän munaa kohtaan oli kovat odotukset. Hinnaltaa kaikkein kallein muna (1.99€) kehuskelee etiketissä, että tässä sulle paras muna.


Suklaa täysiin samaa, kuin Transformers munassa (sama valmistaja, samat ainesosat ja ravintosisältö). Yllätyksenä kolme pientä tatuointia! Rahastusta!


Barbie munan suklaa vastasi edellisen mastelujen Hello Kitty-yllätysmunan suklaata (sama valmistaja, samat ainesosat ja ravintosisältö) .
Yllätyksenä perhos-hiuspampula; tämä myös sopisi edellisen maistelujen perhos-rannerenkaan tavoin keijupuutarhan materiaaliksi. Myös yllätyskoteloa voisi hyödyntää. 



Mister magic surprise yllätysmuna oli maistelujen halvin ja suklaan maussakin sen huomasi.
Yllätyksenä kuulapeli, joka ei käytännössä oikein toiminut. Yllätyksestä saa kyllä nukkekotiin syntymään vaikka mitä! Helmille on aina käyttöä ja toisesta osasta saa vaikkka savupiipun, tai kukkaruukun..



I Love Minnie yllätysmuna tuotti suklaan kanssa sotkua, mutta yllätys oli sellaisenaan täysin valmis somiste nukkekotiin; suloinen Minni-taulu kehyksineen. Suklaa maultaan ihan ok.



Aineet vain sekaisin pääsiäispiirakka

100 g pullomargariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 päärynää tai purkki säilykepersikoita

Sekoita kulhossa puuhaarukalla sokeri ja rasva keskenään. Lisää jauho vähän kerrallaan sokerirasvaseokseen puuhaarukalla sekoittaen.
Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa.
Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Taikina on valuvaa, eikä pysy mm. vuoan reunoilla, mutta ei ole kuitenkaan litkua.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä päälle pilkotut hedelmät. Ripottele pinnalle alussa sivuun jätetty taikina.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Piirakan voi myös siirtää uunin pohjalle, jos epäilee, että pohja ei kypsy alimmallakaan tasolla.

2 kommenttia :

  1. Hauskan simppeli pääsiäispiirakan ohje, tuo voisi mennä kokeiluun tulevana viikonloppuna pikkuisten apukokkien kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin helppo ja maukas ohje. Olen leiponut töissä päiväkodissa tuolla ohjeella lasten kanssa omppupiirakkaa syksyisin ja hyvin on onnistunut. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...