tiistai 13. toukokuuta 2014

Tippa maailmalla

Tänään oli kamalan aikainen herätys itselläni ja hevosilla. Niin on tullut hevonen omistajaansa. Viideltä aamulla Tippa kömpi makuulta ylös, silmät puolitangossa, korvat luimussa, että mikä nyt on oikein homman nimi, kun parhaasta unesta herätetään. Puoli kuuden jälkeen alkoikin tamman matka kohti Ypäjää.

Koppiin menon kanssa piti taas hetken tapella ja matkalla Tippa oli kuulemma jonkin verran kuopinut, mutta se ei ollut autoon tuntunut. Paikan päällä oli kuitenkin käyttäytynyt ihan hyvin.
Ratsastaessa se oli kuulemma ollut hieman villi ja levoton, mutta ei nyt kuitenkaan mitenkään järkyttävän huonokaan. Liikkui pyöreästi ravissa ja käynnissä ja on kuulemma hyvin mennyt eteenpäin!

Esteillä se oli ollut oikein terävä, ehkä vähän liiankin, meni nimittäin hetkittäin miljoonaa ja hyppäs korvat hörössä niin, että ratsastaja joutui ihan tosissaan jarruttelemaan. Kunnes tuli suhteutettu neljä laukkaa väliin ja esteenä pysty, jossa oli lankku puomin alla. Tamman tajutessaan LANKUN; täys jarru päälle, pää alas ja ratsastaja alas. Jos mun ja Tipan metsäreissun kaatumista ei lasketa, oli tämä ensimmäinen tippuminen Tipan selästä. :)  Mitään ei käynnyt, joten uutta yritystä perään. Seuraavasta tuli vähän huono hyppy, mutta yli meni. Sen jälkeiset hypyt olivatkin sitten hyviä ja ope Carli oli niihin tyytyväinen. 60cm okserikaan ei ollut tuntunut missään. Ratsastuksen jälkeen tamma pääs pesun kautta tarhailemaan.

Tällaisia kuulumisia sain tältä päivältä Yppäjältä. Huomenna on kuulemma vuorossa juoksutus-näyttö. Me pidetään Myyn kanssa kotoa käsin parivaljakolle peukkuja pystyssä ja toivotaan, että torstaina Tirppa matkaisi kotiin vasta valmistuneen ratsastuksen ohjaajan kyydissä.


Myy on vähän ikävöinnyt Tipan perään. Sillä on ollut tänään vapaa kulku karsinoihin ja ulos.  :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...