lauantai 22. marraskuuta 2014

Lunta, minisuksia ja panineja

On se hyvä, että kaikki auraajat eivät ole niin aktiivisia. Eilen illalla satoi lunta maahan juuri sopivasti vetohiihtoon. En ole vieläkään löytänyt tarpeeksi halpoja laskettelusuksia ja monoja, joten käytin minisuksia.

Naapurikin ajoi ohitsemme Intialainen vieras kyydissään. He pysähtyivät edellemme ja ottivat meistä videoklipin. Ei kuulemma vieras ollut koskaan nähnyt lunta. Kyllä hänen on nyt hieno esitellä Intialaisille ystävilleen meikeläisen arktista pukeutumista, hienoa Suomalaista hiihtoharrastusta ja muhkeassa kunnossa olevaa ponia. xD Nooh, meillä oli Myyn kanssa kivaa ja hiki tuli molemmille.


Tirppanan kanssa ratsastelu jäi tänään lyhyeksi. Sen verran ilma lämpeni hetkellisesti, että alkoi tilsat tarttumaan. Satula pois selästä ja jatkettiin liikutusta talutellen. Ensin hikijumppa Myyn kanssa ja sen jälkeen kävelylenkki (4 km) Tirppanan kanssa, niin kyllä nää elukat pitävät ainakin oman kuntoni edes jonkin näköisessä kuosissa. Niin ja vielä kilometrin verran kiertelyä talvitarhan ympäri aitalankoja laitellen (hauskoja nämä kännykkäsovellukset, kun tämänkin kävelymäärän sai mitattua).
Keskiviikkona kävi kengittäjä ja katsoi kavioiden olevan niin hyvvässä kuosissa, että katellaan viides päivä uudelleen. Nyt me siis toivotaan tamman kanssa siihen asti pikkupakkasia. 
Eilen Tirppa oli sangen huvittavalla tuulella maastoilessa. Isoimman järkytyksen aiheutti ojan toisella puolella, pellolla oleva heinätupsu. Sille puhistiin ja pöhistiin ihan urakalla. Loppukäynnit talutin pyörätiellä ja näin, että meitä lähestyi takaanta kovaa, iso rekka. Minä miltein jännäkakka housuissa pitelin hepoa tiukasti kiinni, mutta heppahan ei sitte tätä pelännytkään. Tuli sitten vissiin sille niin yllätyksenä, ettei tajunnut reagoida mitenkään. Kaikkea muutahan lenkillä kyllä kauhisteltiin..


Talvitarhan portti on nyt avattu, joten heppojen tarhan koko tuplaantui. :)


Näkymä keittiön ikkunasta. Kaunista:



Broileripaninit
patonkia/esipaistettua patonkia
maustamattomia broilerinsuikaleita
sipulia
valkosipulia
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
suolaa, currya, mustapippuria, pizzamaustetta
Lisäksi esim. valkosipulituorejuustoa (pikkusisko)

Paista esipaistettuja patonkeja hieman vähemmän aikaa mitä ohjeessa sanotaan.
Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista broileri öljytilkassa. Lisää currya. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit ja pehmitä niitä hetki. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja loput mausteet maun mukaan. Hauduta hetki, jotta tomaattien kosteus haihtuu. Lisää lopuksi juustoraaste.
Pätki ja halkaise patongit. Laita väliin kanatäytettä ja valkosipulituorejuustoa. Grillaa täytettyjä patonkeja voileipägrillissä.

2 kommenttia :

  1. Mie tuota hiihto ratsastusta myös aikanaan harrastin paljonkin. Sitten kun oikein innostuttiin niin järven jäällä hiitattiin, että toinen oli hevosen selässä ja toinen tuli suksilla perässä. Oli kyllä ihan super hauskaa. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla olis kans Tipalle hiihtoratsastus vermeet ostettuna, mutta en vaan ole löytänyt vielä innokasta uhria suksille. ;D Toi on loistava keino liikuttaa poni. Ei ole liian raskasta sille, mutta joutuu kuitenkin ihan töitäkin tekemään, kun pääsee kunnolla juoksentelemaan. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...