perjantai 8. elokuuta 2014

Visby, ruusujen kaupunki

Sunnuntaista tiistaihin meni reissatessa. Hieno reissu ja mukavaa oli, mutta kyllä kotoilu on enempi mun juttu. :) Yllätyin miten paljon ikävöin Kisua ja heppoja.
Reissu käynnistyi bussikuljetuksella satamaan lähikaupan edestä. Satamassa meitä odotti Silja Europa, jolle tämä reissu oli sen toiseksi viimeinen risteily Itämerellä. Meidän reissun jälkeen Europa teki vielä yhden lenkin Tallinnaan ja tämän jälkeen otti suunnan kohti Australiaa. 


Hyttinämme oli deluxe hytti merinäköalalla, isolla taulu tv:llä/elokuvakanavalla, kuohuviineillä ja virvoitusjuomilla höystettynä. Miellyttävä hytti muuten, mutta patja oli kovin kova ja se vähän vei yöunia (nooh yöllä oli kaunis tähtitaivas).


Deluxe hytti piti sisällään myös erikoisaamiaisen hieman hienommassa ravintolassa. Aamupalallekin kuului tietysti lasillinen kuohuviiniä.


Laivamatka Visbyhyn kesti kahdeksantoista tuntia. Molempiin suuntiin mentäessä käytiin ottamassa vauhtia Tallinnan satamasta. Visbyn satama oli kovin pienen tuntuinen isolle Europalle, mutta taitava kapteeni sai laivan hienosti peruutettua laiturilleen. 


Parhaillaan Visbyssä vietettiin keskiaikaisviikkoa. Ihmiset olivat pukeutuneet ajan henkisesti ja muutenkin tunnelma oli kovin aito. Vanhaa kaupunkia ympäröivät ylväät kivimuurit.


Suurille keskiaikaismarkkinoille oli vapaa pääsy. Sieltä löytyi kyllä vaikka mitä...



Ostimme välipalaksi kana-grillivartaat. Ihan mielettömän hyvän makuiset!




Vanhaa kaupunkia ympäröivät linnoitusmuurit.


Satamassa sijaistsi "jäätelöhalli". Vähän, kuin olisi mennyt kauppahalliin. Makuvaihtoehtoja oli varmaan lähemmäs parisataa. Siinä sitten piti osata omalla vuoronumerolla valita niistä kaikista herkullisen kuuloisista kaksi makua; oli vaikeaa! Valitsin mansikka juustokakkun ja macarons makuista jäätelöä; oli todella hyvää!


Ruusuja; niitä löytyi ja ne oli kauniita. Ihmettelimme, miten ne säilyvät talven yli.


Botaniska trädgården:issa tuli hyvin esille saarella menestyviä puita ja kasveja. 


Vanha kaupunki oli täynnä toinen toistaan ihanampia kapeita katuja ja suloisia pikkutaloja.



Aivan ihania sisustisliikkeitä ja muita pikkukauppoja... Suosikkikauppani oli Kränku Te & Kaffe. Kaupassa oli purkkeja ja purnukoita, kahvia ja teetä, suklaata ja kippoja ja kuppeja.. 





Pitihän sitä myös karkkikaupassa pyörähtää.


Tuliaisena ostin itselleni Hasselnöt kahvipapuja ja keittiöpyyheliinan. 


Maissa oli aikaa viettää yhdeäksän tuntia. Käymisen arvoinen saari! Kuumuus meinasi päivällä vaivata vähän liikaakin. Minä joka en normaalisti lämmöstä valita, meinasin olla jo hieman huolissani helteestä. Yritin löytää itselleni jonkin näköisen hatun suojaamaan auringonpistokselta, mutta sellaista ei mistään löytynyt. Kierrettiin uuden kaupungin puolellakin H&M:ät ja muut perusliikkeet, mutta ei löytynyt kuin yksi musta huopahattu. Hattu jäi ostamatta, mutta aurinko onneksi laski sen verran, että kaduille alkoi muodostumaan varjoja ja tukala olo helpotti. Taitaa nämä helteet olla ennätyksellisiä, myös tuolla saarella. :)

6 kommenttia :

  1. Näyttääpä ihanalta tuolla!

    Sun tuntia ei oltu peruttu keskiviikkona (unohditko?) ja sulle oli laitettu uutuus nimeltä Lauri. On muuten aika Ranen olonen! Nyt ei vaan päästy näkemään sitä tositoimissa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kaunis kaupunki ja keskiaikaistapahtuma todella hieno!
      Tajusin vasta to iltana, että olin ihan täysin unohtanut tunnin. Arvaa ottiko päähän, kun eilen seuran juhlassa mulle vielä kuittailtiin siitä, että olisin saanut mennä Laurillla. Kaiken lisäksi joudun vissiin seuraavankin tunnin perumaan; lähetään ehkä käymään Tykkimäessä. :/

      Poista
    2. No höh... Tosin olipa mullakin loman aikana päivät niin sekasin, etten ihmettele tuota yhtään. Enpä mäkään muistanut koko seuran juhlaa saati ilmoittautumista...
      Mutta Lauri oli karsinassa todella Ranen oloinen herrasmies, mitä sitä siinä rapsuttelin. Itse asiassa kun en ensin nähnyt sen päätä, niin elävästi tuli ajatus, että Rane on tullut takaisin! Oli siellä kokeilussa toinenkin uusi heppa, kun Diga oli alkanut possuilee ja sai lähtöpassit.

      Poista
    3. Juhuu, pääsenkin ke tunnille. Ei me lähdetä silloin tykkikseen. :D Se toinen uus hepo ei mennyt taivutuskokeesta läpi, joten se saa lähteä. Tulispa senkin tilalle jokin iso. :) Kovasti Lauria seuran pippaloissa kehuttiin. :)

      Poista
  2. Voih miten tutun näköisiä maisemia!! <3 Visby on kyllä niiiiin mielettömän kaunis kaupunki. Etenkin siis se vanhakaupunki ja satama-alue. Toivottavasti taas ensi keväänä pääsisin sinne....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kameran muistikortti on täynnä kuvia Visbystä, mutta ei ne kuvat koneella niin hienoilta näytä miltä paikan päällä livenä oikeasti näytti. :) Muurien ulkopuolinen "uusi" kauppakatu oli aika ankea ja tavallinen, mutta tulipa sekin nähtyä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...