torstai 27. marraskuuta 2014

Sämpyläpizzoja ja lumikuppikakkuja


Sämpyläpizzat

2 dl huoneenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl pizzamaustetta
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl sämpyläjauhoja

Täyte oman pizzamaun mukaan.

Liota hiiva veteen. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi pallovispilällä. Lisää öljy ja mausteet. Alusta loput jauhot taikinaan (käsin tai koneella). Anna kohota noin puolituntia.

Tee taikinasta pullia ja kohota niitä noin kymmenen minuuttia. Valmistele mieleisesi täyte (omissa pullissamme oli pohjalla ketsuppia, tomaattipyrettä ja runsaasti valkosipulia ja näiden päällä edellisen päivän jauhelihakastiketta, kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta)

Paina pulliin juomalasin pohjalla syvennys ja täytä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.



Lumiset banaaniminikuppikakut (20kpl)

Taikina
1 banaani
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl maitoa
60 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Soseuta banaani kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon siirappi ja maito. Mittaa pehmeä voi ja sokeri eri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseoksen joukkoon vuorotellen banaaniseoksen kanssa. Kääntele ainekset varovasti sekaisin.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
65 g huoneenlämpöistä voita (ei sulatettua)
n. 50 g tomusokeria
50 g valkosuklaata
1 keltuainen
Sulata valkosuklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuainen joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Tässä vaiheessa Itse lisäsin vielä hieman sitruunamehua ja kos kuorrute tuntuu liian löysältä tai maistuu esim. liian voiselta voi tomusokeria lisätä vatkaamalla vielä lisää.

3 kommenttia :

  1. Ootko noi lumihiutaleet tehny ite vai onko ne jotain valmiita koristeita? On niin hauskannäköiset tuossa kuppikakkujen päälle. Niin kovin talviset! Kunpa saatais lunta täälläkin.... ☺

    VastaaPoista
  2. Meillä lumi käväisi maassa, mutta nyt taas lumetonta, pimeetä ja sumust . 😐 Hiutaleet on lidlistä ostettu, samassa paketissa tuli myös sinisiä nonpparelleja ja sokerikiteitä. 😊 Hiutaleet maistuvat ehtoolisleivältä, mutta ovat nättejä. 😊

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...