keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Mokkapaloja, sään vaihteluja ja heppa/kasvimaa fiilistelyjä

Huomenna pitäisi vielä jaksaa nousta töihin, mutta sitten alkaakin neljän päivän vapaat. Ja voi kunpa minilomani säät olisivat eilisen kaltaiset! Ei tämän päivän sään kaltaisia kiitos! Tänään on tullut kaikkea mahdollista taivaalta ja lämpömittari näyttää vain plus yhtä astetta.
Säät on kovasti vaihdellut viime päivinä. Lauantaina oli hyvä keli. Sunnuntaina värjöteltiin Aulangolla maneesissa, Orisuoran suomenhevosoreja ihastellessa.  Maanantain sadetta mökötellessä tekaisin mokkapalan, jota sitten eilen illalla ulkosalla auringonpaisteessa herkuteltiin.

Mokkapala tehty tällä reseptillä-


Eilen pääsin töistä vasta viiden kieppeillä, joten ulkosalla puuhailuaikaa ei kauaa jäänyt, joten llta menikin kovin nopeasti. Vasta ilta ysiltä heitin Tirpalle satulan selkään, suitset päähän ja otettiin suunta kohti maastoa. Se oli juuri sitä oman hevosen omistamisen parhautta. Ei ole kukaan sanomassa mitä sun pitää tehdä ja mitä et saa tehdä ja milloin pitää tehdä.. Jalassani oli tuulihousut ja lenkkarit, käsissä puutarhahanskat, mutta päässä sentään ratsastuskypärä. Aivan mahtava ratsastella hämärtyvässä kevätillassa, vain lintujen säestäessä taustalla. Taivas loisti vaaleanpunaisin sävyin. Hevonen jolkotteli tyytyväisen rentona, joten heitin jalustimet kaulalle ristiin. Laskettuani jalustimet takaisin, nautimme sateen kostuttamasta pehmeästi tienpientareesta ottamalla vauhdikkaampi laukkapätkä; vedet vain valui silmistäni. Pimeys oli jo laskeutunut, kun palasimme pihaan. Avasin turparemmin ja löysäsin satulavyötä. Annoin tamman rouskutella tuoretta heinää ja rapsuttelin sen lämmintä, hieman hikistä kaulaa. <3 Kello lähentelikin sitten jo yhtätoista, kun sain hevoset nukkumaan ja itseni suihkuun..

Ompputarhan ruusut vedettiin matalaksi viime syksynä. Mitähän mä niiden kanssa teksin? Annanko kasvaa takaisin vai pitääkkö lyhyenä? Jospa tuohon tekisi rivistön kasvattamistani koristeomenapuun taimista. :)

Jos kelit sallivat minilomallani, niin tarkoitus olisi jatkaa pihahommia. Yläkerran remppa ei ole ottanut tuulta sipiensä alle, joten se saa nyt odottaa seuraavaa innostus puuskaa..


Isäntä on tehnyt minulle ihan huissin hienot hyötykasvimaalaatikot. Tarkoitus oli ensin tehdä uusi kasvimaa talon päätyyn, mutta suunnitelmat muuttuivatkin, kun laatikoista tuli niin hienot. Uusi kasvimaa tulee etupihalle vanhan tilalle ja mansikkamaa saa syksyllä siirron sinne talon päätyyn. Äiskän avustuksella pelastettiin eilen mansikkamaan viereisestä kukkapenkistä perennoja puolen hehtaarin metsän kukkapenkkiin. En tykännyt tämän kukkapenkin sijainnista, joten kaivoin sen kokonaan pois.


Puolen hehtaarin metsän kukkapenkki sijaitsee piilossa takapihan koivikossaa. Se on pihasta pelastettujen perennojen pelastuspenkki. Se saa toimia kukkapenkkinä, joka ei juuri hoitoa tarvitse, mutta sieltä voi käydä napsimassa kukkaset esim. maljakkoon.


Huomenna mun pitää käydä lähimmässä kauppakeskuksessamme; sinne on avautunut tänään uusi kaipaamani karkkikauppa! Jee!!
Lisäksi ostoslistalla on rasiallinen Rasilaisen HapankaaliaHopottajilla on niin mielenkiintoinen erikoiskampanja menossa, että lähdin siihen mukaan, vaikka en edes pidä hapankaalista. Tavoitteenani on käyttää kaali sellaisessa reseptissä, josta tulenkin pitämään. 

Tässä kampanjassa tuotteen, joutuukin poikkeuksellisesti itse ostamaan omakustantaisesti, mutta palkintona on tuplapisteitä ja lahjakortteja vaivannäöstä. Eipä tuo kaali paljoa maksa; 400 g / hinta alle 2,5 euroa, 900 g / hinta alle 4 euroa ja 300 g / hinta alle 3 euroa (luomutuote).

Hapankaalin terveysvaikutukset
Hapankaalilla on pitkä historia ja Keski-Euroopassa hapankaalin käyttö on jo pidemmän aikaa ollut erittäin monipuolista. Hapankaali on nyt löytänyt tiensä erityisesti terveydestä kiinnostuneiden kuluttajien ostoskoreihin sekä kansainvälisten huippuravintoloiden keittiöihin. Rasilaisen hapankaali on kevyttä, vain 30 kcal/100g, runsaskuituista ja sisältää monipuolisesti eri hivenaineita ja vitamiineja. Esim. C-vitamiinia 33 mg/100g, mikä vastaa 41 % suositellusta päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, eli tuotetta ei ole pastöroitu. Näin ollen kaikki kaalin ja maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet, mm. vitamiinit ja maitohappobakteerit ovat tallella.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja ja suklaataikinoita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...