keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17. luukku

Katsokaapas miten hienot kaulakorut meidän ratsastuksenopettajat saivat joululahjaksi! Ne on meidän tuntilainen ihan itse, omin kätösin näperrellyt hevosenkenkänauloista ja punonut nahkaiset nauhat.


Tänään heti töitten jälkee ratsastin Tipalla pellolla ja yritin haalia siltä lantakikkarenäytettä. Normaalisti se hevonen kyllä kakkii ihan kiitettävästi, mutta ei tietenkään tällä kertaa. Odotetun lantakasan se sitten päätti vääntää aivan pellon peränurkkaan. Onneksi otin kumihansan taskuun, niin sain kikkarepalleron kietaistua siihen. Juuri ja juuri kerkesin näytteet viedä lähikaupan postiin, josta ne lähtivät matkaamaan Ypäjälle Ellabiin madonmuna tutkimukseen. Huomenna pitäisi jo tulokset tulla, että onko madotus tehonnut vai tarvitsevatko hepat lisää droppia. Siinä hälinässä heitin edelleen Kisun pisulta haisevan haalarini uudelleen pesukoneeseen. Kesken ruokailun havahduin, että povitasku jäi tyhjentämättä. Samsung galaxy mini s4 näyttää kestävän suojakuoriensa kanssa ainakin parinkymmenen minuutin pesukoneen myllerryksen.... huh!
Ratsasin syyskauden viimeisen tunnin pitkästä aikaa puoliveriruuna Sir Walkerilla, eli Wallulla. Wallu olikin oikein vireällä tuulella ja pienet estehyppelyt tuntuivatkin sen kanssa tällä kertaa oikein mielekkäältä. Sillä, kun tuppaa olemaan välillä vähän laiskempia kausia, jolloin sitä saa ihan urakalla patistaa liikkumaan.


Taidan välttyä lääkärikäynniltä. Ostin apteekista 30€ maksavan (hirmuisen kallis) nenäsumutteen, jonka aineet piti itse sekoittaa. Nenään sumuttamisen jälkeen tuntuu hetkellisesti todella inhottavalta. Eilisen ensimmäisen suihkauksen jälkeen ei ole kuitenkaan enää tuntunut siltä, että olisin jonkin kuplan sisällä! Muut nenäsuihkeet sisälsivät vain suolaliuosta, jota pystyy itsekkin tekemään ja käyttää sarvikuonossa, mutta sarvikuonolla huuhtelusta ei tässä tapauksessa ole ollut itselleni apua.


PS. joulukukkapostaukseen ajattelin laittaa hyasintti vinkin, mutta se näköjään unohtui, joten kerron sen tässä. Viime vuonna yksi hyasinttini katkesi jo kotimatkalla kaupasta. Hyasintti kukki jo nätisti ja halusin sen esille edes hetkeksi, joten upotin varteen hammastikun ja painoin siihen katkennen osan paikoilleen. Se kukka rupsahti vasta aivan viimeisten "ehjien" hyasinttien joukossa, eli hammastikku toimi hyvänä elvyttäjänä. ;)

2 kommenttia :

 1. Mielenkiintoinen tuo nenäsumute, täytyy laittaa korvan taakse.

  Ihanaa joulua Myy Tippa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo aine tuntuu ihan oikeasti lääkkeeltä. Sitä suihkautetaan kerran päivässä, pari tuntia ennen nukkumaan menoa. Autollakaan ei saa suihkauksen jälkeen lähteä ajelemaan. Säilyvyyden kannalta ainetta on vain yhteen flunssaan, joten siihen nähden on aika hintava; mutta maksaisihan se lääkärissä käyntikin ja mahdollinen "oikea" lääkekuuri. :) Hyvää Joulua!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...