lauantai 19. tammikuuta 2013

Oppivatko kissat temppuja?

En ole ollut kissaihminen ja ihmettelen vieläkin miten olen ajautunut tähän tilanteeseen, että omistankin kissan. En osaa sanoa, miksi en oikein kissoisa ole pitänyt, vaikka muuten eläimistä pidänkin.Liekö se syy, että koko lapsuuden ajan meillä oli siskon kanssa jyrsijöitä lemmikkinä. Kissahan on hiirien ja rottien vihollinen. En tiedä.. En mä nyt kuitenkaan mikään kissanvihajaakaan ole ollut.
Maalle muuton jälkeen villeistä hiiristä ja rotista haluaisin kyllä päästä eroon ja siksipä Kisun meille otinkin. Mutta nyt: tuo kattimatikainen nautiskelee kanssamme tuvan lämmöstä!! Ei siitä pitäny tulla kotikissaa!! Talliremppa ei edennyt ihan niin, että sinne olisi voinut kissanpennun majoittaa, joten pakkohan se on ollut sisällä pitää.
Yöt ja yksin ollessa se asustaa yksiön kokoisessa kylppärissä ja saunassamme, mutta muuten se on kanssamme tuvassa ja lämpöisemmillä ilmoilla olen ottanut tallihommiin mukaan. Kisu on kyllä muuttanut valtavasti asennettani kissoja kohtaan. Havahdun välillä töissäkin siihen, että ihan ikävöin tuon karvapalleron seuraa. Se osaa olla raivostuttavan ärsyttävä, hyppimällä pöydille ja tunkemalla itseänsä joka paikkaa, mutta sitten kuintenkin niin hirmuisen suloinen ja lutuinen. Nauroimme ennen vatsat kippurassa hauskojen kotivideoiden kissapätkille, mutta nyt nämä pätkät ovatkin meillä ihan arkista kissanelämää ja nauraa saa kyllä joka päivä. Isommilta tuhoilta olemme säästyneet. Keittiön nahkatuolit ovat sannet hieman naarmuja, mutta eiköhän niidenkin täytteeksi jotain tököttiä kaupoista löydy. Oli hetki, kun se pissi kylppärin lattialle (se rupesi turhauttamaan), mutta nyt on onneksi jälleen hienosti tehnyt tarpeensa laatikkoihinsa.
Mutta palataanpa nyt tuohon otsikon aiheesen, että oppivatko kissat temppuja? Kyllä oppivat ja kissojen herkkunameilla olen tätä viimepäivinä testaillut. Kisu osaa jo sujuvasti maahan käskystä käydä makaamaan ja tanssi käskystä hypätä ilmaan. Nyt opettelemme kieppiä, eli massa kierähdystä ja seuraavaksi ajateltiin kokeilla läpsyä. :) Meinasin ensin kokeilla naksutinkoulutuksella alkaa opettamaan, mutta ihan oppi ilmankin toistojen kautta ja kärsivällisyydellä.


Tunnin mittainen youtube video kissa kommelluksia. Jos kuvittelet kaikkien pätkien kissat mustavalkoisiksi, niin sellainen on meidän Kisu! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...