sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Levypiirakkaa ja minttuista mutakakkua

Levypiirakka

Levypiirakka kuluu lapsuuden lemppari herkkuihini. Taikinaksi käy kaupan valmis voi- tai lehtitaikina, mutta sen voi myös tehdä itse.



Pohja:
250 g pehmeää margariiniä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
mausteita maun mukaan: paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria
1 prk (250g) maitorahkaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
sipuli
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
1-2 tomaattia
0,5 dl riisiohraa
n. 2,5 dl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää lopuksi taikinaa maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon mausteet, tomaattipyre, ketsuppi, pieneksi pilkotut tomaatit,  riisiohra sekä vesi. Hauduta kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut. Jäähdytä valmis täyte.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jäähtynyt täyte ja nosta toinen levy kanneksi. Taittele päälimmäisen levyn reunoja hieman piirakan alle. Voitele munalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Halutessasi voit ripotella pinnalle esim. auringonkukan siemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min.

Minttuinen mutakakku (After eight mudcake)


170 g (pieni paketti) After Eight -suklaata*
(*käytin 200g paketin halvempia "piraatti" After Eightejä)
100 g voita
2 kpl munia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Voitele irtopohjavuoka ja ripottele hieman korppujauhoja. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon suklaapalat.  Sekoita kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauho, leivinjauhe, kaakao ja vaniljasokeri). Lisää munasokerivaahtoon kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää vielä jokkoon voisuklaaseos. Sekoita kevyesti kunnes seos on tasaista. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 20-25 min. Kakun tulisi olla jähmettynyt, mutta sisältä edellen pehmeä. Tarjoa jäätelön kera.

Kyllä meidän viikonloppu piti ihan kunnonkin ruoka-aterian sisällään. Näytti niin hyvältä, että piti näistäkin räpsästä kuvat. ;)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...