keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pimenevät illat ja loistaa kirkas kuu

Pienen Linnun tämän viikon MakroTex-haasteen teemana on pimeä.
Toden totta päivä alkaa hämärtämään päivä päivältä yhä aikaisemmin. Käythän TÄSTÄ katsomassa myös muiden pimeä-postauksia. :)


Aikaista työvuoroa lukuunottamatta on jo hämärää, kun pääsen töistä. Nyt on tärkeää pitää ratsastuskenttä hyvässä kunnossa. Pakkanen ja lumi voi yllättää, joten pohja on hyvä pitää tasaisena. Pimeyskään ei siellä ratsastaessa haittaa, koska kenttä on hyvin valaistu.
Isäntä lanasi kentän ensimmäistä kertaa vanhalla pikku nuhvi traktorillamme; sehän sopikin hommaan, kuin nenä päähän. Paljon näppärämmin  ja nopeammin sujui tasaus, kuin isolla jontikka traktorillamme.Ei pimeys onneksi ihan täysin hevosten liikuttamista maastossakaan estä; kunhan varustautuu hyvin heijastimilla ja valoilla.Nyt on kerätty viimeisetkin sadon rippeet lavakasvimaalta talteen.


Juuri ennen pimeyden laskeutumista, saimme viikonloppuna lapattua vanhasta kurkkupenkistä hyvin palaneet hepankakat painuneisiin kasvimaalavoihin. Lavoihin on tehty talvikannen osat, mutta vaativat vielä kasauksen. Keväällä on sitten mukava aukaista kannet ja levittää suoraan pussista kerros uutta puhdasta multaa ja kylvää uusi sato.


Vanhan kurkku/kurpitsapenkin loputkin maatuneet kakat tuli otettua talteen ja säkitettyä. Eipä tarvitse ostomultaa ostaa, kun innostun keväällä tekemään kukkaistutuksia purkkeihin ja purnukoihin. :D


Lantakasassa asusteli tällaisia pienen pieniä sarvikuonokkaan toukkia.

Hapankaalista ette ole muutamaan päivään kuulleetkaan täällä mitään, mutta nyt tuli taas tehtyä niin hyvää herkkua Rasilaisen hapankaalista, että kyllä sitä on hehkutettava. ;) Vielä tämä viikko on aikaa lähettää Hopottajana Rasilaisen Hapankaali syyskampanja-kilpailuun uusia reseptejä. 

Valmistin hapankaalista kinkku-hapankaalihyytelökakun. Pohjan valmistin hapankorpuista. Täytteenä Rasilaisen hapankaalia, fetaa, purjoa, kinkkua, kermaviiliä, valkosipulituorejuustoa, mustapippuria, chilikastiketta ja kaksi liivatelehteä. Nam!


Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja ja suklaataikinoita. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

Argg.. Blogger ei suostu tekemään kunnolla yhteistyötä, vaan heittelee blogitekstejä minne sattuu.. 

14 kommenttia :

 1. Hyvä on olla heijastimet pimeässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun hevosillekkin on nykyään tarjolla vaik minkälaisia heijastimia.

   Poista
 2. Kyllä on hyvät heijastimet - hienoa!

  VastaaPoista
 3. Kissantassut on suloiset, mutta kauniiksi en saa tuota tassun sorkkimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin näytti siltä, että kissa popsisi ötökän suuhunsa, mutta ei onneksi niin tehnyt.. Yöäk. :D

   Poista
 4. Heijastimiin kiinnitin minäkin huomiota. Hienot on heijastimet ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäisessä kuvassa on jotain romanttista ja kiva yllätys tuli noista heijastinkuvista.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhosin alkuun tuota ulkovaloa, mutta olen alkanut pikku hiljaa lämpenemään sille. Se tuokin ihan kivan lämpöisen tunnelman. ;)

   Poista
 6. Kylläpä heijastimet loistavat hyvin pimeässä! Kivat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, kun oma heijastinliivini olisi niin hyvän mallinen, mutta isäntä tokaisi, että hevonen näkyy allani huomattavasti paremmin, eli heijastinliivini ei ole yhtä loisteikas. Pitää vissiin lisätä kävellen liikkuessa itseenikin nuita hevosten jalkaheijastimia. :D Tai sitten otsaa itselleni piha ja ulkoilutakiksi samanlainen työtakki, kuin isännällä, niin heijastimet olisi aina valmiina. :)

   Poista
 7. Mukava tarina. Hyvät heijastimet! Minä olen monta kertaa ennen vanhaan etsinyt päivän valossa pudonneita hevosen heijastimia. Meillä oli sellaiset jalkoihin laitettavat, jotka tippuivat herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kop kop kop nää bilteman heijastimet on pysyneet yllättävän hyvin matkassa mukana. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...