lauantai 7. marraskuuta 2015

Timanttipuun välkehdintää ja porkkanarieskoja

Tänään piti sataa vettä, mutta niin ei onneksi tehnyt. Hepat saivat kimppaliikutuksen, kun isäntä lähti pyöräillen mukaan maastolenkille. Tirpan mielestä lenkillä oli paljon mörköjä liikkeellä ja poni mököttää muuten vaan, kun laiduntaminen alkaa olemaan tältä vuodelta ohitse. Oih ja voih noita hevosia. Löysin myöskin Tipan kuivatusloimen haudattuna huolellisesti turpeiden sekaan.. 
Keskiviikkona olimme isännän kanssa kuuntelemassa eläintenkouluttaja Tuire Kaimion luentoa hevosen käsittelystä, eleistä ja lajityypillisestä käyttäytymisestä. Hän sai kaiken kuulostamaan niin helpolta. :D Paljon kolahti, mitä virheitä on tullut tehtyä, mutta kyllä onneksi paljon hyvääkin olen tehnyt. :P Loistava luento! Luento oli osa hevosen hyvinvointi-kiertuetta.


Hopottajien Rasilaisen hapankaali ja porkkanainen salaatti syyskampanja päättyy huomenna. Valmistin meille alkuviikosta iltapalaksi porkkanaisesta salaatista herkullisia porkkanaisia rieskoja. Eipä rieskat kerinneet edes jäähtymään, kun pisteltiin ne poskeen; Nam!

Porkkanaiset Rieskat

130 g Rasilaisen porkkanaista salaattia
2,5 dl maitoa
1/4 dl siirappia
1 tl suolaa
50 g voita
4,5  dl vehnäjauhoja
3/4  tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään. Nosta taikinaa leivinpaperille märällä lusikalla ja tasoita. Taikinasta voi tehdä yhden isomman rieskan tai useamman pienen. Kypsennä 250 asteessa n. 15 min.



Etupihan luumupuu sai jälleen valonsa; timanttipuu. <3 Tykkään kovasti näistä valoista. Kivan lämpöisen sävyiset ja tuulen niitä keinuttaessa ne näyttäisivät välkehtivän.

4 kommenttia :

  1. Ei vitsi mitkä valot!! ♥ Minäkin sanoin tuolle isännälle että saa luvan asentaa kaikki pihavalot ennen kuin lähtee reiluksi viikoksi Gotlantiin taas kalastamaan. Vähän valoa pimeyteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei noista kyllä tullut yhtään joulufiilistä, kun keli on edelleen niin syksyinen, eli ihan hyvin voi pimeän valoiksi valoja virittää. :D

      Poista
  2. Tunnelmalliset jouluvalot - pitäisi itsekin laittaa vähän valoa pimeyteen... PS. Sinulle on jouluinen haaste blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitoksia haasteesta; onpas kivat kysymykset! Ensi viikolla yritän rustailla vastauksia. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...