maanantai 30. marraskuuta 2015

Voivottelua, sääkuvia ja pikkujoulumainos

Oih ja voih, tuli sitten tähän väliin kaksi kotipäivää ja nyt on ainakin sellainen fiilis, että tekee vain mieli käpertyä kylmäpussin kanssa takaisin sohvan nurkkaan. Aamuni alkoi neljällä tabletilla antibiottia ja sitten olinkin valmis viimeisen viisauden hampaan poistoon. Itse toimenpide sisälsi kammottavia ääniä; nirinää, narinaa ja porailua, mutta sen verran hyvät oli puudutukset, että mitään en tuntenut. Kotiin päästyäni nukahdin kylmäpussin kanssa ja siitä sitten heräsin verilammikosta; oli vähän haava valskannut. Nyt lakkasi puudutusaine vaikuttamasta ja poskeen jomottaa aika kurjan tuntuisesti. Yhden buranan otin nuiden antibiottien lisäksi ennen leikkausta ja nyt odottelen toisen buranan vaikuttamista. Kaksi saisin vielä tämän päivän aikana napsia. Kyllä vatsa kiittää! Onneksi olen syönyt jo pidemmän ajan maitohappobakteereja.


Keli on ollut tänään ulkona suorastaan kaamea. Käskin isännän ottamaan hepatkin sisällee, kun välillä tulee niin valtavan kovia tuulenpuuskia. Toivottavasti puut pysyvät pystyssä. Josta tulikin mieleen, että kuukauden sääkuva jäi ottamatta.


Lauantaina 21.11 otin tällaisen (alla oleva) kuvan, kun ensilumi oli satanut maahan ja oikeastaan maanantaina 23.11 näytti vielä samanlaiselta. Ainut ero kuvassa olisi, että tuo hevosten tarhan veiressä olevan tarha-alpi rivistön nyhtäsin sunnuntaina matalaksi. Tiistaina lumi sitten sulikin jo pois.

21.11.2015
Maanataina 23.11 oli ainut pakkaspäivä, jolloin hevoset saivat viettää päivän talvitarhassa.

Kaksi edellisten vuosien kuvaa, jotka on otettu samoihin aikoihin:

23.11.2014
"Lumi satoi maahan toistamiseen perjantaina iltapäivällä. Pakkasta on ollut vain muutama aste. Kovin on ollut pilvistä ja harmaata, mutta tänään aurinkokin näyttäytyi hetken verran. Hepat saivat eilen talvitarhaan langat ympärille ja se vasta kiva juttu niiden mielestä olikin."

22.11.2013

Palataanpa vielä viikko takaperin sunnuntaihin, kun oli sitä ihanaa puhtaista valkoista lunta maassa. Lumesta huolimatta viimeistelin syksyn pihahommat. Perkasin kukkapenkit ja lavakasvimaani sai kannet.


Talvipurjot olivat vallan mainiosti pärjänneet maassa hallaharsojen alla. Ne nyt kuitenkin noukittiin ylös ja haudattiin turpeen sekaan. Taidetaan vielä saada joulupöytäänkin oman sadon purjoherkkuja. ;)
Illalla sytytin omppupuun lyhtyihin kynttilät. Ne näyttivät niin kauniilta.Appivanhemmatkin kävivät meillä syömässä, mutta herkullisesta pääruoasta jäikin näköjään kuva räpsäisemättä. ;) Jälkkäriksi tarjottiin kinuskikissan piparikinuskihyytelökakkua. Tämä ei nyt ihan ollut kakku minun makuuni. Olisin kavannut vahvempaa kinuskin makua, muttä tämä olikin tällainen koekakku. Olen luvannut tehdä seuran pikkujouluhin hyytelökun, mutta ainakin tiedän, etten tällaista tee. :) Menovinkki: 12.12.15 klo. 18.00 Ratsutalli Uusmattilan pikkujouluihin ovat kaikki tervetulleita koko perheen voimin!Viime viikko vierähti jälleen ihan hujauksella. Eipä tullut tehtyä oikein mitään ihmeellistä. Normaalia hevosten kanssa touhuamista. Parasta viikossa oli se, että sain miltein kaikki joululahjat ostettua!! Kiitos postin lakon ja neljän päivän palkattomien vapaiden; päätin, että tänä vuonna en joulukortteja näpertele ja valmiitakaan en suostu ostamaan, joten kortit saavat jäädä lähettämättä. Kerrankin yritän ottaa joulun odottelun stressittömästi ja nauttien joulukoristeiden ja valojen tuomasta tunnelmasta. :) 

Toivottavasti muilla on hieman kivuttomampi viikonavaus, kuin itselläni. Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...