lauantai 23. elokuuta 2014

2v Kisun synttärit

Kisu täytti eilen 2-vuotta, mutta synttäreitä vietimme tänään vieraiden kera. Misse sai lahjaksi jopa kaksi pussia nameja.


Katkaraputäytteiset ruisnapit

180 g katkarapuja
0,75 dl tilliä
0,5 dl majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 tl suolaa
valkopippuria
1 tl sitruunamehua
1 dl pieneksi pilkottua tuorekurkkua
sinappia maun mukaan
ruisnappeja

Sulata ja valuta jäiset katkaravut ja pilko niitä hieman pienemmäksi. Ripottele kurkkukuutioiden päälle ripaus suolaa ja valuta niistä vartin verran nestettä siivilässä. Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita nokare täytettä ruisnappien päälle. 


Pienet kinkkupiirakat (6 kpl)
(ohjeella voi myös tehdä yhden ison piirakan)

Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
0,25 tl suolaa

Täyte
150 g palvikinkkua
1 sipuli
2,5 dl juustokermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. 

Pilko kinkku ja sipuli ja paista niitä hetki paistinpannulla. Levitä ne sen jälkeen piirakoiden pohjalle. Sekoita kananmunat, mustapippuri ja juustokerma keskenään ja kaada seos piirakoiden pääle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 35min.


Porkkanaleivokset

Pohja:
200 g voita sulatettuna
2,5 dl sokeria
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl  soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl kaardemummaa

Päällinen:
70 g sulatejuustoa
20g huoneen lämpöistä voita
n. 60 g tomusokeria
vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
koristeeksi manteli- tai pähkinärouhetta / Sokerimassasta valmisttettuja porkkanoita

Pohja:
Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen. Paista leivokset uunin alatasossa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen päällisen tekoa.

Päällinen: 
Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset sekaisin. Lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrute on jämäkän oloista. Pursota päällinen jäähtyneiden leivonnaisten päälle ja koristele.


Tänä kesänä kasvimaa on säästynyt hyvin tuholais-ötököiltä. Hyvän sadon syyksi uskon kasvimaalle istuttettuja samettikukkia. Porkkanatkin ovat säästyneet porkkanakempiltä; eivätkös näytäkkin hyviltä. :)

4 kommenttia :

  1. Myöhästyneet Onnittelut Kisulle! Onpa ollut mahtavat kekkerit! On ollut mukava lukea Kisun "kommelluksista". Mukava myös nähdä, että se on aina menossa mukana, kuten täällä edelleen Martta-emonsakin! Terv. Leena ja Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu kiittää! On se niin mahtava persoona. Mulla oli tänään aikainen työaamu, joten otin äskenkin Kisu kainalossa miltein kahden tunnin päikkärit. Istuin ensin hetken koneen ääressä ja Katti tunki itsensä väkisin syliin nukkumaan, joten rupes itseänikin väsyttämään. Oli siis pakko siirtyä vierashuoneen puolelle ottamaan nokoset. Kisu lämmittää mukavasti, kun se painautuu kylkeen oikein kunolla kiinni.<3 Yritän tehdä viikonloppuna postauksen Kisusta ja Sulo-veljestä. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...