tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kisu-pikkupotilas
Nyt on varmistettu, että pikku-Kisuja ei meille synny. Kisu ei eilisillan jälkeen enää saanut ruokaa ja aamulla oli hyvin mielinkielin ja esitteli temppuja. Matka lääkäriin tapahtui Kisun omassa uudessa kuljetuslaukussa ja hieman itkuakin siltä pääsi. Lääkäriaika oli varattu klo. 13.30 ja siitä tunnin kuluttua saimmekin jo potilaan noutaa. Rauhoitettu kissa oli pakattu kassiinsa ja näytti niin kovin reppanalta. Kisu myös samalla sirutettiin. Koko toimenpide maksoi yhteensä 123€ (josta sirutus 12€).

Lääkäriltä saimme seuraavanlaiset ohjeet:
Kisu on steriloitu tänään. Laittakaa kissa kotona lämpimään paikkaan heräämään. Nukutus saattaa kestää useita tunteja. Haavassa on itsestään sulavat tikit, joten erillistä tikkien poistoa ei tarvita. Haavan paraneminen kestää kuitenkin 10-14 päivää, jonka aikana kissa ei saa nuolla haavaa ja kauluria on käytettävä. Kissa sai leikkauksen yhteydessä kipulääkettä ja antibioottia pistoksena. Kipulääkettä jatketaan kotona ohjeen mukaan. Jos runsasta vuotoa, haavaturvotusta tai ongelmia heräämisen kanssa esiintyy, ottakaa uudelleen yhteys eläinlääkäriin.

Kisu alkoi heräämään kuuden kieppeillä. Se pomppasi nopeasti ylös ja hoiperteli keittiön poikki ja jälleen nukahti. Sama toistui. Kun nukutusaineen vaikutus alkoi todella loppumaan, myös liikehdintä kiihtyi. Kaulurinkin se onnistui saamaan kahdesti hyvin näppärästi pois ja samantien alkoi teippausten irrottaminen. Myös hyppy keittiön apupöydälle tapahtui silmänräpäyksessä. Yöksi Kisu saa tulla kanssamme makuuhuoneeseen nukkumaan omaan laina "turvahäkkiinsä". Voi reppana! Lohdutuksesi sentään sai gurmee pateeta pieninä annoksina. Maahan käsky on ollut kovassa käytössä ja taitaa sen onneksi hyvin. 

Robinhoodista ostettu kissan kuljetuslaukku 25€

Siskolta lainaksi saatu "turvahäkki"

4 kommenttia :

 1. Kisulle pikaista paranemista!!
  Vielä on tuoreessa muistissa se, kun meidän kissalle tehtiin sama operaatio. Onneksi kissat on sitkeitä sissejä ja toipuvat nopeasti. Oli vaan niin rassukan näköinen kauluri päässä... :)

  VastaaPoista
 2. Eipä tullut juuri nukuttua viime yönä. Aamuyöstä siirryimme katin kanssa kylpuhuoneeseen. Nappasin tyynyn, fleeceviltin ja ohuen patjan mukaani ja torkuin herätyskellon soittoon saakka kylppärin lattialla (että, edes isäntä saisi nukuttua). Kisuli kävi aika villinä tötterönsä kanssa! Helpotukseksi tötsä näyttäisi nyt pysyvän päässä ja katti vaikuttaa tyytyväisemmältä osaansa ja ens yön saan nukkua omassa sängyssä. :) Reppana on ollut kyllä tänään super hellyydenkipeä. <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Rustasin ihan postauksenkin pikkupotilaasta. :) Nyt, kun on saanut olla valvovien silmien alla ilman kauluria niin vauhtia piisaa; matot saa kyytiä ja pöydiltä tavarat lentelevät, kun on niin kivaa riehua ilman pottaa päässä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...