maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kevään merkkejä, P*skis 316, Pääsiäismuna yllärikooste

Aloitetaanpa tämäkin postaus murtuneen nilkkani uusimmilla uutisilla. Kävin tt-kuvissa ja tämän jälkeen lääkärin juttusilla. Kyllä se vaan kuvissa siltä näytti, että ei ne luut ole alkuunkaan vielä luutuneet. Kuulemma ihan tyypillistä tämän tyyppisissä murtumissa, joissa on verisuonisto tuhoutunut niin luussa, kuin sen ympäriltäkin; ei siis ole luulle rakennusainetta. Kipsistä pääsin nyt kokonaan eroon, eli saan ulkoillakkin ihan omilla kengilläni. Saan seistä tasajaloin ja varata kävellessä puolta painoa. Sauvat pysyvät matkassa mukana ainakin seuraaviin tt-kuviin saakka eli touko-kesäkuun vaihteeseen. Sairaslomaa on alustavasti kesäkuun loppuun. Kröhöm.. lääkäri sanoi, että näissä murtumissa on kuntoutuminen työkuntoiseksi vienyt jopa vuodesta puoleentoistakin.
Jos koipi ei ala luutumaan, niin sitä ruvetaan aktivoimaan ultraäänellä; sillä on kuulemma saatu hyviä tuloksia. Huomenna aloitan fysioterapian.

Saisinkohan mä Myylle jostain opasponiliivit, niin saisin ihan luvan kanssa ajella täkäläisillä pyöräteillä kärryjen kanssa. ;)

Pienellä Linnulla MakroTex haasteen teemana on ollut kevään merkkejä. Ai, että on ollut ihania kelejä ja lumet on saanut kyytiä! Joutsenia, töyhtöhyyppiä, kurkia ja hanhia lentelee paljon talon ylitse. Varma kevään merkki; nautin tänään rappusillamme auringosta ja laitoin tomaatit ja paprikat itämään.Lavakasvimaani minikasvihuoneeseen kylvin jo salaatin siemeniä. Hihii, tuohon vanhan mansikkapenkin kohdalle, mikä nyt on mulloksella, pitäisi nousta tänä keväänä toinen kasvihuone, jonka sain viime syksynä synttärilahjaksi. ;D


Hallin päädyn penkkiin kylvettiin viime syksynä useampaa eri lajiketta valkosipulia. Kun mullosta katsoo oikein tarkkaan, voi sieltä jo pongata itäneitä sipuleita.  


Tätä kasvimaalaatikkoa piti tänä keväänä vähän fiksailla, mutta koipeni ei anna siihen myöden...


..Toisaalta laatikossa on jo ruohosipuli kovassa kasvussa ja siitä on ihan kiva napsia aamupalaleivän päälle makua.


Aurinkoisina päivinä kasvihuoneen lämpötila on ollut melkein neljässäkymmenessä asteessa. Koristeomenapuun taimissa on jo pienet silmut. 


Syksyllä istuttamani amppelimansikat näyttävät ainakin vielä kovin hengettömiltä, mutta vanhassa karjakeittiön vesipadan tuhka-astiassa näkyy jo ihanan vaaleanvihreää lehteä.


Koko viimekesän ja syksyn meillä kukki valkoiset ostetut orvokit isossa sinkkipaljussa. Palju jäi vähän heitteille loppusyksystä ja ihan hyvä niin.. Nyt paljun on täyttänyt pienet taimet, jotka näyttäisivät orvokin aluilta. :D


Muidenkin kevään merkkejä voit katsoa TÄSTÄ

Pieni Lintu - MakroTex challenge

Päätin myös ottaa ensimmäisen kerran osaa P*skarteluhaaste, aka P*skis haasteeseen. Haasteeseen osallistujien työt ovat olleet niin hienoja, etten ole aiemmin kehdannut osallistua. Nytpä rohkaistuin viime tippaan.. Tällä kertaa P*skis 316 teemana on spotlight-tekniikka.


No nyt alkaa olemaan kaikki pääsiäismunat herkuteltu ja lupailin esitellä yllätyksistä koostetta. Tässä se ne nyt olisi kaikki. ;)
6 kommenttia :

 1. Tsemppiä toipumiseen!! ♥ Aika pitkä on tuo toipumisaika, mutta onpahan sitten ihan ehta jalka. Hauska tuo video! Kisu tais tykätä sun yllärisaaliista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Minä kun kuvittelin onnettomuuden jälkeen, että kuudessa viikossa olen taas pelissä mukana niin kuin normi murtumassa olisi. Hupsan keikkaa saankin lomailla ainakin puolivuotta putkeen. :P Loppuelämän sitten varmaan kävelen,kuin ankka vaappuen. :,D
   Kisun riemu leluja kohtaan loppui lyhyeen. Säntäsi nuiden kimppuun suoraan ulkoa tultuaan; kaameat kuratassun jäljet ja hiekat pöydällä.. Kissa pääs takaisin pihalle..

   Poista
 2. hienoa että rohkaistuit mukaan...joukkoon mahtuu aina...korttisi on todella UPEA!!! eikä todellakaa kalpene joukossa... toivottavasti tulet mukaan uudelleenkin... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mul pitäisi olla ainakin aikaa askarteluun ja tämä oli ainakin kiva toteuttaa, joten ehkä mä uskallan jatkossakin ottaa osaa. Kitos! :D

   Poista
 3. Toivotaan, että fysioterapiasta on apua, yleensä ne on kyllä aika taikureita työssään. Hieno spotlight kortti, onnea arvontavoitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eka fyssari takana ja odotan todellakin innolla jo seuraavaa. Sain niin paljon puolessa tunnissa hyviä ohjeita ja varmuutta jalan kanssa liikkumiseen, et kyl tuo fyssari todella tuntui taikurilta. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...