sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Huh hellettä ja hommia

Viikko sitten keskiviikkona paalasimme ensimmäiset heinät ja hommat jatkuivat tänään. Vieläkin jäi huomiseksi hommia, eli noin kolmasosa olisi vielä jäljellä. Pikkupaaleja on tähän asti valmistunut reilu 2100 paalia ja neljä isoa pyöröpaalia. Säiden suhteen perjantai ja lauantai olivat hyvin jännittäviä; pilven reunat hipoivat peltoja useamman kerran ja ripotteli muutamia pisaroita pelotteluksi, mutta sateelta vältyimme ja saimme hyvät heinät kasaan. Hikeä on vuodatettu ihan urakalla, mutta apuna on onneksi ollut mahtavan tehokas talkoojoukko! Myös Kisulla on ollut työntäyteinen päivä. Se on kahvipöydän tuntumaan kantanut näytille yhden metsä(tai pelto)myyrän, kaksi päästäistä ja yhden varpusen. 




Mansikkakakku (mansikkavaniljahyytelökakku)

Pohja:
reilu 200g kaurakeksejä
50g voisulaa ja 20g pullomargariinia

Täyte:
1prk flora vanilijakastiketta
1 levyllinen pandan valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 0.5 dl vettä (johon sekoitin hieman vaaleaasiirappia)
4 liivatelehteä

Päällinen:
mansikoita
hyytelösokeria ja mehua
2 liivatelehteä

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voi/margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 

Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. 
Sulata valkosuklaa ja lisää hyvin sekoittaen vanilijatuorejuustovaahtoon . 
Kiehauta n. 0,5dl vettäja lisää joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä.
Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen vaahtoseokseen. 
Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapiissa muutaman tunnin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lado mansikat mieltymyksen mukaan kakun koristeeksi ja valmista hyytelösokeri ohjeen mukaan. Hyytelösokerin kiehumisen jälkeen lisää joukkoon liivatteet. Sivele mansikat kiiltäviksi pullasudilla ja hyytelösokeriseoksella. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...