maanantai 14. huhtikuuta 2014

Palmusunnuntai

Naapurustossa asustaa paljon lapsia, mutta eilen Palmusunnuntaina heistä vain kaksi tyttöä kävi meillä virpomassa ja iltasella kävi työkaverini poikansa kanssa. Enemmänkin olisi voinut lapsivieraita ovella vierailla.




Mustikka Muffinit

3 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl flora vanilla kastiketta
80 g valkosuklaata
1,5 - 2 dl mustikoita

Marenki
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva. Pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdaten vaahdon joukkoon vuorotellen rasvan ja vaniljakastikkeen kanssa. Vältä turhaa vatkaamista. Kääntele joukkoon varovasti valkosuklaat ja mustikat. Lusikoi taikina muffini vuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 - 20 min. 

Marenki: sekoita aineet keskenään ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (niin, että vaahto pysyy kupissa, vaikka sen kääntäisi nurin päin. Pursota marenki muffinien päälle. Ruskettuneen pinnan saa paistamalla muffineja vielä uunissa 200 asteessa keskiosassa 3 - 5 min tai  kaasupolttimella paahtamalla.


Tallin ovi sai pikaisen pääsiäiskranssi tekeleen.


Yhdestä työpäivästä suoriuduttu, kolme enää jäljellä ja sitten alkaa viiden päivän vapaat! 
Mukavaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia :

  1. Ihania mustikkamuffineja!
    Minäkin ostin meille kasan suklaamunia ja ainoastaan yksi naapurintyttö kävi virpomassa. No, hänellä kävi sitten sitäkin parempi tuuri ja sai kaikki ostamani munat! :D Oli tytöllä ollut aika leveä hymy meiltä lähtiessä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...