tiistai 17. kesäkuuta 2014

Nuffield ja yli 50 heppaa

Myy miettii, että mikäs vekotin tuolta on tulossa?


En mä eilen koneelle kerinnyt postausta rustailemaan, kun pitihän mun heti koeajaa uusi appiukon hankinta. Tätä siis kävimme lauantai-iltana ihastelemassa. 


Etelä-Suomen sanomissa oli ilmoitus vuoden 61 Nuffield traktorista. Lehden levikki on laaja, mutta onneksemme tämä vekotin majailikin aivan tuossa nurkan takana naapurissa, joten kaupat tehtiin. Nyt pääsee appiukko huonoine jalkoineen heinätöihin, vetämään tuolla heinäkärryä ja minä sunnuntai ajelemaan.. ;)


Uuden traktorin kunniaksi tekaisin Elämää Koivurannassa blogin ohjeen mukaan erittäin hyvän raparperikakun. Koristeluja en kerinnyt näpräilemään, kun kakku piti jo saada pöytään. Ajattelin seuraavan kerran säästää valkuaiset ja vatkata ne ja pursuttaa niistä marenki nökäreet, jotka liekittäisin. 

Raparperikakku 20cm

Pohja
200 g digestive keksejä
90 g sulatettua voita

Täyte
300 g raparperiä ja 1dl vettä
1prl kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä)
3 keltuaista.

Murskaa keksit, lisää voisula ja sekoita hyvin. Painele muruseos halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille n. 3 cm korkeuteen. 
Keitä pilkottuja raparperejä noin 15 min. Soseuta raparperit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta sauvasekoittimella vielä hetki. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min. Jäähdytä kakkua ensin huoneenlämmössä ja tämän jälkeen kunnolla jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään asti. Loppullinen hyytyminen tapahtuu jääkaapissa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...