Bataattilaatikko
1 kg bataattia
2 dl ruokakermaa tai punaista maitoa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 kpl muna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl voita
Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla.
Vuole bataattilaatikkovuokaan vielä voinokareita. Kypsennä bataattilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
2 rkl voita
Kuori ja lohko bataatit ja keitä ne suolalla maustetussa niukassa vedessä. Anna korppujauhojen muhia sillä aikaa kermassa.Valuta bataateista vesi pois ja survo ne. Sekoita sähkövatkaimella joukkoon öljy ja muna. Sekoita siirappi kermaan ja sekoita seos bataattien joukkoon ja lisää vielä mausteet. Tarkista suola.
Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla.
Vuole bataattilaatikkovuokaan vielä voinokareita. Kypsennä bataattilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti