tiistai 5. toukokuuta 2015

Hyötypuutarhan uudistaminen aloitettu

Hevosten laidunkausi aloitettu eilen varovaisesti! Ne eivät millään meinanneet malttaa odottaa laitumen valmistumista. Kun portti vihdoin aukesi, niin miltei siihen viereen jäivät heti syöpöttelemään. Vasta noin vartin kuluttua tajusivat baanaa olevankin hieman enemmän ja karauttivat laitumen toiseen päätyyn. :) Laitumen teko oli kyllä itselleni oikein hyvää hyötyliikuntaa; n. 8 km tuli kävelyä ja kaloreita paloi 1000.


Neljän päivän miniloma tuli pidettyä ja sen kyllä kruunasi eilinen loistava sää! Aloitettiin grillikausi ja sain laitettua kasvihuoneen kuosiin. Kasvihuoneessa on jo hieman elämääkin. Vein sinne jo muutaman taimen, mansikka kukkii, salaatti tuottaa satoa ja varhaisperunat ja Kiinansipuli kasvaa.

Tänään aloitettiin mun hyötypuutarhan uudistaminen, kaivamalla miltei keittiön ikkunan alle, keskelle pihaa kuoppa.


Kisu osallistui aktiivisesti talkoilun meininkiin...


Reikään upotettiin kaivonrengas.Ja, kun Kisu suostui ulostautumaan renkaasta sai rengas pohjalleen paksun kerroksen hepan kakkaa.


Sitten pitikin enää vain kaivaa vanhasta raparperipenkistä raparperit ylös ja istuttaa ne mullan kera kaivonrenkaaseen.


Ja nyt miulla onkin sitten hieno valmis raparperipenkki. Vanha raparperipenkki oli kovin alavalla maalla, koivun varjossa, joten se ei meinannut siellä oikein kasvaa kunnolla. Kunpa nuo nyt lähtisi hyvin kasvuun. Raparperi toscapiirakkaa kovasti himoitsen.


Puolen hehtaarin koivikossa alkoivat narsissit kukkia, joten hain muutamat portaita koristamaan. Kukinnan jälkeen palautan sipulit takaisin maahan, josta voin ne taas ensi vuonna kaivaa ylös.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...