sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Vaaleanpunaisia leivonnaisia ja kalasaaliita

Eilen oli surkea keli, mutta onneksi se iltaa kohden parani ja pääsi jotain ulkonakin tekemään. Sadetta pidellessä kokeilin tehdä Aleksanterinleivoksia. Raidoitus meni leikkaukseen nähden väärinpäin ja viivoja olisi pitänyt vetää toiseenkin suuntaan (ajatuskatkos), mutta hyviä niistä tuli. Oli vielä sangen helppotekoista, joten tulee varmaan tehtyä toistekkin. Näyttävä nätti leivos. :P


Aleksanterinleivokset
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelma- tai omenahilloa

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
(kuorrutteen voi myös valmistaa vaaleanpunaisesta mansikkatomusokerista)
1 rkl sitruunamehua
n. 1 1/2 rkl vettä
tippa punaista elintarvikeväriä
suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen voi voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 
Levitä taikina ohueksi, n. 5mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. 
Paista 170 asteessa, kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeää n. 15-20min. 

Anna taikinan hetki jäähtyä. Leikkaa se kahdeksi samanmuotoiseksi ja kokoiseksi palaksi. (Irrota isolla lastalla varovasti molemmat taikinat leivinpaperista) Levitä hilloa toiselle levylle ja nosta se toisen levyn päälle. Sulata suklaa valmiiksi *. Sekoita kuorruteaineet keskenään ja levitä se leivoksen päälle. Vaaleanpunainen kuorrute jähmettyy melko nopeasti, joten pursuta suklaaraidat heti ja vedä toiseen suuntaan raidat cocktailtikulla. Laita jääkaappiin hetkesi ja leikkaa vasta, kun pinta on asettunut annospaloiksi.

* Laita muutama pala suklaata pienen puhtaan pussin kulmaan (jos ei ole kertakäyttöisiä pursotinpusseja) ja upota palat kahvikuppiin, jossa on kuumaa vettä. Suklaan sulamisen jälkeen, pussista on helppo napata kulma pois ja se on valmis pursotukseen. :)


Avomaankurkun- ja kesäkurpitsan taimet pääsivät kasvihuoneesta avomaalle. Saivat kyllä päällensä vielä kaaret ja hallaharson. 


Illan alkaessa hämärtymään lähdimme vielä mökille saunomaan ja kotiin palattiin vasta puolenyön jälkeen. 

Tänään meillä syödään särkipihviä ja Kisu ahvenia.




Löydätkö kuvasta mustavalkoisen kissan? ;)

4 kommenttia :

  1. Nam noita sinun Aleksanterin leivoksia, ovat täydelllisiä. Olet kyllä uskomaton leipoja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voin suositella kokeilemaan! Ei nuo vaadi paljoa taitoa. Yllätyin miten helppoja oli tehdä. Kuhan vähän käyttää aikaa taikinan jäähdyttämiseen (paistaa vain niin, että reunat vähän ruskistuu ja antaa sitten kunnolla jäähtyä pellillä) ja kuorrutuksen kohmettumiseen (mielummin laittaa tilkka enemmän nestettä, niin jää enemmän aikaa tasoittamisseen) :)

      Poista
  2. No voihan nyt, itsetehtyä aleksantereita ♥ Aleksanterinleivokset ovat aivan käsittämättömän hyviä, itse en tosin ole vielä ikinä niitä edes kokeillut leipoa. Palohälytin tuppaa huutamaan jo muutenkin aina kun jotain leivon! :D

    En millään löydä kissaa kuvasta, vaikka kuinka tutkin.. uh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, Kisu lymyilee korkeimman lavapinon kuudenneksi ylimmän lavan välissä. Kuva on vähän hämäävä; lavapino on korkea ja nuo välit on todella ahtaat. Ei siis ole mikään ihme, että Kisulimme on vajaa varpainen, kun tuollaisiin paikkoihin itseään änkee. :D Kauhuksemme tajusimme myös, että halutessaan se pääsisi hyppäämään tuon ison hallin katolle; toivottavasti sitä se ei tekisi! Palohälytin pois päältä ja leipomaan; mums mums nuista tuli hyviä ja helppo tehdä! :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...