sunnuntai 9. elokuuta 2015

Varustehuoltoa ja samettikukka ihmettelyjä

Ei se syksy sitten ihan vielä tullutkaan. Eilen oli ihanan lämmin päivä ja näyttäisi, että tästäkin tulee <3. Lauantai vierähti siivouksen merkissä. Tyhjensin tallin varustehuoneen ja putsasin varusteet ja pesin loimia. Kyllä nuita heppavarusteita on kertynyt, mutta ei niistä paljoa ole siltikään ylimääräisiä. 


Ylimääräisinä varusteina on vain molempien ravisuitset, kaksi kertaa käytetyt kuolaimettomat suitset (joista napsahti heti renkula irti, johon ohjat kiinnitetään), shettiksen jännesuojat, jotka ovat Myylle isot ja vuoreton Axiafi sadeloimi joka ei pidä vettä (eikä ole koskaan pitänytkään..). 

Ostoslistalla olisi Tipan ruskeaan satulaan sointuvat: suitset (ja kuolaimet), jalustimet ja hihnat ja satulavyö. Lisäksi havittelen molemmille Istuvia korkeampikauluksisia vuorettomia tai hyvin ohuella vuorella olevia sadeloimia, niin ja väriltähän ne saisivat olla ruskeita. ;) Toivottavasti jotain näistä löytäisin suomenratsujen kuninkaallisten exposta (alekoreista.. )


Meillä ei tunneta sanaa yksinäinen. Mustavalkoisesta otuksesta saa aina seuraa. Tällä kertaa se vaani penkkini alla ja käpälöi sieltä käsin nahkaremmejä, joita putsailin,


On ollut huvittava seurata oma kasvattamieni Ryhmäsamettikukkien kasvua. Kaikki on kylvetty saman pussin siemenistä ja lajikkeena on 15 - 20 cm Madal Peiulill "petite Yellow". Mun kukkaset näyttävät pikemminkin pensailta ja ovat parhaimmillaan noin metrin korkuisia. Kukinnan ulkonäkö ja värit myös vaihtelee paljon.


Portin pylväisiin istutin molempiin kolme kukkaa. Taimet olivat niin kitukasvuisia, joten kuvittelin niiden kupsahtavan. Nepä suorastaan räjähtivät kasvuun.


Osa samettikukista on harvaterälehtisiä ja osa tuuheita palleroita.


Hallin päädyn samettikukat meinaavat metrin korkeudellaan viedä tomaateilta tilat. 


Yläkuvassa metrin samettikukat ja aivan vasemmassa reunassa samaan aikaan istutetu kaupan samettikukka, hädin tuskin erottuu kuvasta. Alakuvassa lähempää otettu kuva kaupan kukista.Myös nämä ovat edelleen samoista siemenistä kylvettyjä. Miten näistä kaikista on tullut niin erinäköisiä?! :D

Mukavaa sunnuntaita!

4 kommenttia :

 1. Mulla on loimia - liikaa loimia - aivan liian paljon loimia. Mietin just, että pitäis raijata taas kaikki ulos ja mennä ne läpi. Viimeksi laskin 36 kuivatusloimea. Kahdelle hevoselle tarpeeksi?! Olis kiva, kun kaikki mahtuis talliin kunnolla.. Vähän meinaa olla ahdasta, jostain syystä :P Kaiken huippuna jotain kuivatusloimiakin ei tarvis olla kuin yksi tai kaksi per hevonen! Ponin loimikasa on vielä ihan inhimillinen, kaksi kuivatusloimea ja kaksi eripaksuista sadeloimea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mä olen niin pihi, että tavaramäärä on pysynyt kohtuullisena. :D 36 kuivatusloimea on kyllä aika valtava määrä kahdella hevosella. :D

   Poista
 2. Hih ja kisukin siellä näyttäytyy <3 Kivaa tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...